De luchtvaartmaatschappij annuleert per direct alle vluchten vanop de Antwerpse luchthaven. Bij VLM werken 85 mensen.

Twee vereffenaars werden aangeduid, die instaan voor de contacten met mogelijke overnemers. SHS Antwerp Aviation, onderdeel van SHS Aviation dat in Nederlandse en Chinese handen is, maakte in 2016 nog de doorstart met het toen failliete VLM Airlines.

Begin augustus kondigde het bedrijf nog aan op twee na alle lijnvluchtbestemmingen vanop de luchthaven in Antwerpen te schrappen. 'We willen inzetten op de markt van chartervluchten', klonk het toen.

'Luchthaven Antwerpen betreurt dit ten zeerste en leeft mee met alle personeelsleden op onze luchthaven, zowel het personeel van VLM Airlines als eigen personeel', laat Antwerp AIrport weten in een reactie. 'Ook voor onze passagiers vinden we dit zeer spijtig en kunnen alleen maar hopen dat er snel nieuwe verbindingen komen voor hen.'

Marcel Buelens, CEO van de Antwerpse luchthaven, geeft aan dat er gesprekken zijn met andere maatschappijen om op korte termijn deze route over te nemen. Onder hen de maatschappij Flybe in samenwerking met Stobart Air, die nu al vliegen tussen Antwerpen en de luchthaven London Southend.

VLM Airlines was in Antwerpen verantwoordelijk voor 45 procent van de aangeboden capaciteit, maar vertegenwoordigde slechts 17 procent van de omzet, zegt de directie van de luchthaven. In de eerste zeven maanden van 2018 was VLM goed voor ruim 43.000 passagiers, terwijl luchtvaartmaatschappijen TUI fly en flybe in 2018 ruim 120.000 passagiers vervoerden.

VLM in Antwerpen is voor alle duidelijkheid niet verbonden met de maatschappij in Brussel met dezelfde naam. VLM Airlines in Brussel is een ander vennootschap met een daarachter een andere groep Nederlandse investeerders dan de Nederlandse investeerders in Antwerpen. Harm Prins, de huidige bestuurder van de Brusselse maatschappij, was tot november vorig jaar nog topman bij VLM in Antwerpen.

De luchtvaartmaatschappij annuleert per direct alle vluchten vanop de Antwerpse luchthaven. Bij VLM werken 85 mensen.Twee vereffenaars werden aangeduid, die instaan voor de contacten met mogelijke overnemers. SHS Antwerp Aviation, onderdeel van SHS Aviation dat in Nederlandse en Chinese handen is, maakte in 2016 nog de doorstart met het toen failliete VLM Airlines. Begin augustus kondigde het bedrijf nog aan op twee na alle lijnvluchtbestemmingen vanop de luchthaven in Antwerpen te schrappen. 'We willen inzetten op de markt van chartervluchten', klonk het toen. 'Luchthaven Antwerpen betreurt dit ten zeerste en leeft mee met alle personeelsleden op onze luchthaven, zowel het personeel van VLM Airlines als eigen personeel', laat Antwerp AIrport weten in een reactie. 'Ook voor onze passagiers vinden we dit zeer spijtig en kunnen alleen maar hopen dat er snel nieuwe verbindingen komen voor hen.' Marcel Buelens, CEO van de Antwerpse luchthaven, geeft aan dat er gesprekken zijn met andere maatschappijen om op korte termijn deze route over te nemen. Onder hen de maatschappij Flybe in samenwerking met Stobart Air, die nu al vliegen tussen Antwerpen en de luchthaven London Southend. VLM Airlines was in Antwerpen verantwoordelijk voor 45 procent van de aangeboden capaciteit, maar vertegenwoordigde slechts 17 procent van de omzet, zegt de directie van de luchthaven. In de eerste zeven maanden van 2018 was VLM goed voor ruim 43.000 passagiers, terwijl luchtvaartmaatschappijen TUI fly en flybe in 2018 ruim 120.000 passagiers vervoerden. VLM in Antwerpen is voor alle duidelijkheid niet verbonden met de maatschappij in Brussel met dezelfde naam. VLM Airlines in Brussel is een ander vennootschap met een daarachter een andere groep Nederlandse investeerders dan de Nederlandse investeerders in Antwerpen. Harm Prins, de huidige bestuurder van de Brusselse maatschappij, was tot november vorig jaar nog topman bij VLM in Antwerpen.