Eind vorig jaar was nog aangekondigd dat het bedrijf tot 250 miljoen euro zou investeren in de haven. Volgens de Gazet van Antwerpen komt die investering er uiteindelijk niet.

Zenith Energy was eerst in running voor een concessie aan het Delwaidedok, maar die ging uiteindelijk naar SEA-Invest.

Voor Zenith werd een alternatieve locatie gevonden aan het Churchilldok. Na maanden van overleg ziet de Amerikaanse tankopslagspecialist echter van de concessie af. "Wij evalueerden een mogelijk project in Antwerpen, maar om een aantal redenen werd deze transactie door beide partijen niet voortgezet", zegt Europees Zenith-verantwoordelijke Duncan Armstrong-Prior in de krant. Hij gaat niet dieper in op de redenen.

Eind vorig jaar was nog aangekondigd dat het bedrijf tot 250 miljoen euro zou investeren in de haven. Volgens de Gazet van Antwerpen komt die investering er uiteindelijk niet.Zenith Energy was eerst in running voor een concessie aan het Delwaidedok, maar die ging uiteindelijk naar SEA-Invest. Voor Zenith werd een alternatieve locatie gevonden aan het Churchilldok. Na maanden van overleg ziet de Amerikaanse tankopslagspecialist echter van de concessie af. "Wij evalueerden een mogelijk project in Antwerpen, maar om een aantal redenen werd deze transactie door beide partijen niet voortgezet", zegt Europees Zenith-verantwoordelijke Duncan Armstrong-Prior in de krant. Hij gaat niet dieper in op de redenen.