Eigenaar Artexis zal Antwerp Expo - beter bekend als het Bouwcentrum - grondig vernieuwen en de ruimte verdubbelen. Het diende bij het Antwerpse college een masterplan in, dat in algemene lijnen werd goedgekeurd.

Antwerp Expo is nu 17.000 vierkante meter groot. "Op piekmomenten, zoals de jaarlijkse Boekenbeurs, is dat bijzonder krap", zegt Dirk Van Roy, CEO van Artexis België. "Antwerpen heeft geen congrescentrum voor grote groepen. De Koningin Elisabethzaal kan dat ook na de renovatie niet worden, omdat de Filharmonie bijna de helft van de dagen de ruimte bezet. De omvorming van de Expo tot een volwaardig congrescentrum _ vooral voor business to business-activiteiten _ beantwoordt dus aan een reële nood."

De kostprijs van het project (30.000 vierkante meter groot) bedraagt 50 miljoen euro. Artexis hoopt de nieuwe gebouwen te openen in 2017. De klanten kunnen hun activiteiten laten doorgaan in de bestaande tentoonstellingsruimte, want het nieuwe project wordt achter het huidige gebouwd. Dat terrein is nu nog een camping voor mobilhomes. Eigenaar AG Vespa (het vastgoedontwikkelingsbedrijf van stad Antwerpen) wil die faciliteiten verhuizen om plaats te maken voor Artexis.

Het nieuwe complex zou naast een congrescentrum ruimte bieden aan winkels en woningen. Er wordt ook een parking gepland voor 2500 auto's, wat de druk op de buurt zal verminderen tijdens grote evenementen. De buurt van Antwerp Expo zou ook een groener tintje krijgen.

Eigenaar Artexis zal Antwerp Expo - beter bekend als het Bouwcentrum - grondig vernieuwen en de ruimte verdubbelen. Het diende bij het Antwerpse college een masterplan in, dat in algemene lijnen werd goedgekeurd. Antwerp Expo is nu 17.000 vierkante meter groot. "Op piekmomenten, zoals de jaarlijkse Boekenbeurs, is dat bijzonder krap", zegt Dirk Van Roy, CEO van Artexis België. "Antwerpen heeft geen congrescentrum voor grote groepen. De Koningin Elisabethzaal kan dat ook na de renovatie niet worden, omdat de Filharmonie bijna de helft van de dagen de ruimte bezet. De omvorming van de Expo tot een volwaardig congrescentrum _ vooral voor business to business-activiteiten _ beantwoordt dus aan een reële nood." De kostprijs van het project (30.000 vierkante meter groot) bedraagt 50 miljoen euro. Artexis hoopt de nieuwe gebouwen te openen in 2017. De klanten kunnen hun activiteiten laten doorgaan in de bestaande tentoonstellingsruimte, want het nieuwe project wordt achter het huidige gebouwd. Dat terrein is nu nog een camping voor mobilhomes. Eigenaar AG Vespa (het vastgoedontwikkelingsbedrijf van stad Antwerpen) wil die faciliteiten verhuizen om plaats te maken voor Artexis. Het nieuwe complex zou naast een congrescentrum ruimte bieden aan winkels en woningen. Er wordt ook een parking gepland voor 2500 auto's, wat de druk op de buurt zal verminderen tijdens grote evenementen. De buurt van Antwerp Expo zou ook een groener tintje krijgen.