In Gent vraagt meer dan de helft van de ondernemers aanpassingen aan het circulatieplan, dat sinds begin april van kracht is.

Amper 27,7 procent is uitgesproken positief over het plan, meer dan de helft (52,5 procent) van de zaakvoerders is ontevreden. Vooral de hoge parkeertarieven en het parkeerbeleid zijn een knelpunt, blijkt uit de enquête die bij 141 ondernemers werd afgenomen.

Omzet

Het circulatieplan weert auto's uit het Gentse stadscentrum, wat de ondervraagde Gentse ondernemers naar eigen zeggen 10 tot 30 procent omzetverlies heeft gekost. Een klein aantal zelfstandigen (9 procent) zag zijn omzet stijgen.

De bevraging was niet anoniem, om manipulatie tegen te gaan. 62 procent van de ondernemers merkt negatieve reacties over het circulatieplan bij de klanten. Vooral dat GPS-systemen nog steeds niet aangepast zijn, stuit heel wat automobilisten tegen de borst.

Imagocampagne

De ondernemersorganisatie vraagt een aantal bijsturingen. "Er moet een positieve imagocampagne komen, een slimme verlaging van de parkeertarieven in combinatie met een goed uitgebouwd openbaar vervoersnet", zegt directeur Jos Vermeiren van Unizo Oost-Vlaanderen.

"Een aantal zaken zijn ter harte genomen, zoals het vergunningensysteem, de nood aan een positieve imagocampagne en een eerste aanpassing aan de parkeertarieven eind mei", klinkt het.

Verkiezingen

Toch wordt volgens Unizo de stem van de ondernemer onvoldoende gehoord. De ondernemersorganisatie zal de resultaten van de campagne aan het Gentse stadsbestuur en de oppositiepartijen overmaken.

Unizo vroeg de ondernemers ook naar hun kiesintenties bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Een derde van de ondervraagden gaf daarbij aan te overwegen op een andere partij te stemmen vanwege het circulatieplan.

Gent wordt vandaag bestuurd door een coalitie van Groen-SP.A en Open Vld.

In Gent vraagt meer dan de helft van de ondernemers aanpassingen aan het circulatieplan, dat sinds begin april van kracht is. Amper 27,7 procent is uitgesproken positief over het plan, meer dan de helft (52,5 procent) van de zaakvoerders is ontevreden. Vooral de hoge parkeertarieven en het parkeerbeleid zijn een knelpunt, blijkt uit de enquête die bij 141 ondernemers werd afgenomen. Het circulatieplan weert auto's uit het Gentse stadscentrum, wat de ondervraagde Gentse ondernemers naar eigen zeggen 10 tot 30 procent omzetverlies heeft gekost. Een klein aantal zelfstandigen (9 procent) zag zijn omzet stijgen. De bevraging was niet anoniem, om manipulatie tegen te gaan. 62 procent van de ondernemers merkt negatieve reacties over het circulatieplan bij de klanten. Vooral dat GPS-systemen nog steeds niet aangepast zijn, stuit heel wat automobilisten tegen de borst. De ondernemersorganisatie vraagt een aantal bijsturingen. "Er moet een positieve imagocampagne komen, een slimme verlaging van de parkeertarieven in combinatie met een goed uitgebouwd openbaar vervoersnet", zegt directeur Jos Vermeiren van Unizo Oost-Vlaanderen. "Een aantal zaken zijn ter harte genomen, zoals het vergunningensysteem, de nood aan een positieve imagocampagne en een eerste aanpassing aan de parkeertarieven eind mei", klinkt het. Toch wordt volgens Unizo de stem van de ondernemer onvoldoende gehoord. De ondernemersorganisatie zal de resultaten van de campagne aan het Gentse stadsbestuur en de oppositiepartijen overmaken. Unizo vroeg de ondernemers ook naar hun kiesintenties bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Een derde van de ondervraagden gaf daarbij aan te overwegen op een andere partij te stemmen vanwege het circulatieplan. Gent wordt vandaag bestuurd door een coalitie van Groen-SP.A en Open Vld.