De Amerikaanse werkloosheidsgraad is in augustus gedaald naar 8,4 procent tegenover 10,2 procent in juli. De daling was sterker dan verwacht. Analisten gepolst door het persagentschap Reuters gingen uit van 9,8 procent.

Er werden in augustus 1,371 miljoen banen gecreëerd in de Verenigde Staten, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Dat ligt in lijn met de 1,4 miljoen nieuwe banen die de analisten verwacht hadden. In juli kwamen er 1,734 miljoen banen bij. In juni was er nog een forse toename met 4,781 miljoen nieuwe banen in de VS.

Volgens het ministerie van Arbeid weerspiegelen de cijfers 'het voortdurende herstel van de economische activiteit, die was gekortwiekt door de coronapandemie en de inspanningen om die in te dijken'.

Hoewel de Amerikaanse arbeidsmarkt wel degelijk herstelt van de klappen van de coronacrisis, toch ligt het aantal jobs met 11,5 miljoen onder het precoronapeil. Het werkloosheidspercentage in de VS noteert 4,9 procent hoger dan in februari.

De Amerikaanse werkloosheidsgraad is in augustus gedaald naar 8,4 procent tegenover 10,2 procent in juli. De daling was sterker dan verwacht. Analisten gepolst door het persagentschap Reuters gingen uit van 9,8 procent.Er werden in augustus 1,371 miljoen banen gecreëerd in de Verenigde Staten, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Dat ligt in lijn met de 1,4 miljoen nieuwe banen die de analisten verwacht hadden. In juli kwamen er 1,734 miljoen banen bij. In juni was er nog een forse toename met 4,781 miljoen nieuwe banen in de VS.Volgens het ministerie van Arbeid weerspiegelen de cijfers 'het voortdurende herstel van de economische activiteit, die was gekortwiekt door de coronapandemie en de inspanningen om die in te dijken'. Hoewel de Amerikaanse arbeidsmarkt wel degelijk herstelt van de klappen van de coronacrisis, toch ligt het aantal jobs met 11,5 miljoen onder het precoronapeil. Het werkloosheidspercentage in de VS noteert 4,9 procent hoger dan in februari.