Ongeveer 2000 taken per week van Amerikaanse studenten worden verbeterd door academici, gepensioneerde leerkrachten en universitair geschoolden in India, Singapore en Maleisië. De service is opgericht door een economieprofessor, Dr. Chandru Rajam, aan de George Washington University. Instellingen betalen ongeveer 12 dollar per taak.

Dr. Rajam zegt dat veel studenten en professoren eerst negatief reageren, maar nadien bijdraaien omdat ze zien hoe grondig de taken worden verbeterd en hoe uitgebreid de commentaren zijn. Het bedrijf heeft namelijk een reeks standaarden opgesteld die verbeteraars moeten volgen. Voor een uitgebreide evaluatie is er bij grote universiteiten geen tijd, zegt Dr. Rajam in The Chronicle of Higher Education.

Toch is er tegenstand: "Studenten betalen veel voor een opleiding aan een Westerse universiteit, maar in plaats daarvan worden ze verbeterd door een callcenter in India", klikt het.

"Men gebruikt 2 verschillende maten en gewichten", weerlegt Dr. Rajam de kritiek. "Zolang outsourcing enkel in de industrie voorkomt, is er geen enkel probleem. Vanaf dat het gaat over kenniswerkers, beginnen mensen te steigeren. Het idee dat enkel de proffen zelf een paper van hun eerstejaars kunnen verbeteren is belachelijk."

Ongeveer 2000 taken per week van Amerikaanse studenten worden verbeterd door academici, gepensioneerde leerkrachten en universitair geschoolden in India, Singapore en Maleisië. De service is opgericht door een economieprofessor, Dr. Chandru Rajam, aan de George Washington University. Instellingen betalen ongeveer 12 dollar per taak. Dr. Rajam zegt dat veel studenten en professoren eerst negatief reageren, maar nadien bijdraaien omdat ze zien hoe grondig de taken worden verbeterd en hoe uitgebreid de commentaren zijn. Het bedrijf heeft namelijk een reeks standaarden opgesteld die verbeteraars moeten volgen. Voor een uitgebreide evaluatie is er bij grote universiteiten geen tijd, zegt Dr. Rajam in The Chronicle of Higher Education. Toch is er tegenstand: "Studenten betalen veel voor een opleiding aan een Westerse universiteit, maar in plaats daarvan worden ze verbeterd door een callcenter in India", klikt het. "Men gebruikt 2 verschillende maten en gewichten", weerlegt Dr. Rajam de kritiek. "Zolang outsourcing enkel in de industrie voorkomt, is er geen enkel probleem. Vanaf dat het gaat over kenniswerkers, beginnen mensen te steigeren. Het idee dat enkel de proffen zelf een paper van hun eerstejaars kunnen verbeteren is belachelijk."