Het bod van Trimble is een premie van 14,8 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Het waardeert Punch op 13,5 miljoen euro.

Het bod ligt echter flink onder de beurskoers van het aandeel, dat maandag afsloot op 4,25 euro.

Trimble stelt een aantal voorwaarden voor zijn bod. De Amerikaanse groep, met notering op Nasdaq, wil minstens 95 procent van Punch Telematix in handen krijgen. Het eist ook dat sleutelfiguren binnen het bedrijf zullen blijven.

Punch stelt in een persbericht dat het het bod van Trimble zal aanvaarden. De groep denkt dat het potentieel voor een combinatie van beide bedrijven "a priori positief" is. "De afzetmarkt voor Punch Telematix' oplossingen zou aanzienlijk groter worden. Trimble is namelijk wereldwijd aanwezig als toonaangevende aanbieder van positioneringsoplossingen en applicaties voor mobile resource management", zegt Michel Van Maercke, de gedelegeerd bestuurder en financieel directeur van Punch Telematix.

Wim Deblauwe, de gedelegeerd bestuurder van moederbedrijf Punch International zegt dat het bod een "zeer goede zaak" is voor de aandeelhouders van Punch. "Het is een all-cash bod, uitgebracht door een gereputeerde industriële speler".

Het eveneens West-Vlaamse Transics bood 12 miljoen euro, waarvan het grootste deel in aandelen. Per aandeel kwam dat neer op 2,78 euro.

Het bod van Trimble is een premie van 14,8 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Het waardeert Punch op 13,5 miljoen euro. Het bod ligt echter flink onder de beurskoers van het aandeel, dat maandag afsloot op 4,25 euro. Trimble stelt een aantal voorwaarden voor zijn bod. De Amerikaanse groep, met notering op Nasdaq, wil minstens 95 procent van Punch Telematix in handen krijgen. Het eist ook dat sleutelfiguren binnen het bedrijf zullen blijven. Punch stelt in een persbericht dat het het bod van Trimble zal aanvaarden. De groep denkt dat het potentieel voor een combinatie van beide bedrijven "a priori positief" is. "De afzetmarkt voor Punch Telematix' oplossingen zou aanzienlijk groter worden. Trimble is namelijk wereldwijd aanwezig als toonaangevende aanbieder van positioneringsoplossingen en applicaties voor mobile resource management", zegt Michel Van Maercke, de gedelegeerd bestuurder en financieel directeur van Punch Telematix. Wim Deblauwe, de gedelegeerd bestuurder van moederbedrijf Punch International zegt dat het bod een "zeer goede zaak" is voor de aandeelhouders van Punch. "Het is een all-cash bod, uitgebracht door een gereputeerde industriële speler". Het eveneens West-Vlaamse Transics bood 12 miljoen euro, waarvan het grootste deel in aandelen. Per aandeel kwam dat neer op 2,78 euro.