Normaal zou Van Avermaet om 9 uur lokale tijd (15 uur Belgische tijd) via videoverbinding voor een rechter van de federale districtsrechtbank in Washington D.C. verschijnen. Het ging om een zogenaamde "status conference", te vergelijken met wat in België soms een relaiszitting wordt genoemd, waarbij de rechter en de verschillende partijen een stand van zaken opmaken.

Maar de zitting gaat niet door. Het openbaar ministerie zou uitstel hebben gevraagd. Voorlopig is nog geen nieuwe datum vastgelegd. De zaak draait rond de toekenning van contracten van het Pentagon voor de beveiliging van Amerikaanse instellingen en militaire bases in België. Daarbij zouden verscheidene bewakingsfirma's, waaronder G4S en Seris, illegale prijsafspraken hebben gemaakt en aanbestedingen hebben gemanipuleerd. Ook beveiligingsopdrachten voor het NCIA, het communicatie- en informatieagentschap van de NAVO, kwamen in het vizier van de Amerikaanse justitie.

Die vervolgt naast Van Avermaet ook de voormalige topman van Seris Danny Vandormael en diens vroegere rechterhand Peter Verpoort, net als Seris zelf. Individuen riskeren wegens het overtreden van de antitrustwetten tot 10 jaar cel en tot 1 miljoen dollar boete, bedrijven dreigen tot 100 miljoen dollar op te moeten hoesten.

G4S België pleitte in juni, enkele maanden na het vertrek van Van Avermaet, al schuldig en betaalde een boete van 15 miljoen dollar. Twee gewezen toplui van het bedrijf, de voormalige verkoops- en de operationeel directeur, gingen in oktober over tot een schuldbekentenis.

Normaal zou Van Avermaet om 9 uur lokale tijd (15 uur Belgische tijd) via videoverbinding voor een rechter van de federale districtsrechtbank in Washington D.C. verschijnen. Het ging om een zogenaamde "status conference", te vergelijken met wat in België soms een relaiszitting wordt genoemd, waarbij de rechter en de verschillende partijen een stand van zaken opmaken. Maar de zitting gaat niet door. Het openbaar ministerie zou uitstel hebben gevraagd. Voorlopig is nog geen nieuwe datum vastgelegd. De zaak draait rond de toekenning van contracten van het Pentagon voor de beveiliging van Amerikaanse instellingen en militaire bases in België. Daarbij zouden verscheidene bewakingsfirma's, waaronder G4S en Seris, illegale prijsafspraken hebben gemaakt en aanbestedingen hebben gemanipuleerd. Ook beveiligingsopdrachten voor het NCIA, het communicatie- en informatieagentschap van de NAVO, kwamen in het vizier van de Amerikaanse justitie. Die vervolgt naast Van Avermaet ook de voormalige topman van Seris Danny Vandormael en diens vroegere rechterhand Peter Verpoort, net als Seris zelf. Individuen riskeren wegens het overtreden van de antitrustwetten tot 10 jaar cel en tot 1 miljoen dollar boete, bedrijven dreigen tot 100 miljoen dollar op te moeten hoesten. G4S België pleitte in juni, enkele maanden na het vertrek van Van Avermaet, al schuldig en betaalde een boete van 15 miljoen dollar. Twee gewezen toplui van het bedrijf, de voormalige verkoops- en de operationeel directeur, gingen in oktober over tot een schuldbekentenis.