De drinkers voeren onder meer de aanstaande monopoliepositie van het fusiebedrijf aan als argument tegen de transactie. Zij willen voorkomen dat kleine ambachtelijke brouwerijen van de markt worden gedrukt.

Eerdere pogingen

De kans dat de klagers de fusie via de rechter weten te blokkeren, lijkt echter nihil. Eerdere soortgelijke pogingen, zoals bij de overname van Grupo Modelo SAB door AB InBev in 2013 en bij de fusie tussen Anheuser-Busch en InBev in 2008, liepen op niets uit.

AB InBev is niet bevreesd voor de rechtszaak. Het bedrijf liet in een reactie weten dat er ook na de fusie ruimte genoeg blijft voor onafhankelijke partijen op de Amerikaanse biermarkt. (Belga/NS)

De drinkers voeren onder meer de aanstaande monopoliepositie van het fusiebedrijf aan als argument tegen de transactie. Zij willen voorkomen dat kleine ambachtelijke brouwerijen van de markt worden gedrukt. De kans dat de klagers de fusie via de rechter weten te blokkeren, lijkt echter nihil. Eerdere soortgelijke pogingen, zoals bij de overname van Grupo Modelo SAB door AB InBev in 2013 en bij de fusie tussen Anheuser-Busch en InBev in 2008, liepen op niets uit. AB InBev is niet bevreesd voor de rechtszaak. Het bedrijf liet in een reactie weten dat er ook na de fusie ruimte genoeg blijft voor onafhankelijke partijen op de Amerikaanse biermarkt. (Belga/NS)