Met de 115.000 nieuwe banen registreert het ministerie de kleinste toename in een halfjaar. Analisten hadden gerekend op 160.000 nieuwe banen. Kleine opsteker is de herziening van de cijfers van maart. Die maand kwamen er in de Verenigde Staten uiteindelijk 154.000 nieuwe banen bij tegenover de eerder geraamde 120.000.

Werkloosheid

De werkloosheidsgraad daalde in april van 8,2 tot 8,1 procent, wat te maken heeft met een aantal werklozen dat de strijd om een baan gestaakt heeft en bijgevolg uit de statistieken verdwijnt.De werkloosheidsgraad in de grootste economie ter wereld bevindt zich al sinds februari 2009 boven de 8 procent. Dat is de langste periode sinds de maandelijkse gegevens werden opgestart in 1948.

Het aantal langdurige werklozen - 27 weken of langer zonder werk - viel de afgelopen maand terug met 1 procent tot 41,3 procent van het totale aantal werklozen.

De zogenaamde participatiegraad, die het aandeel meet van de potentiële beroepsbevolking die ook effectief aan het werk is, daalde in april van 63,8 tot 63,6 procent, het laagste peil sinds december 1981.

Verkiezingen

Het banenrapport komt zes maanden voor de Amerikanen naar de stembus trekken om de ambtstermijn van de huidige president Obama al dan niet te verlengen. Werkgelegenheidscijfers vormen veruit de belangrijkste indicator om het succes van het beleid van de president te meten. Obama kan er met andere woorden op worden afgerekend. Mitt Romney, de Republikeinse tegenstrever van Obama, beschuldigde er de huidige president al herhaaldelijk van te weinig te hebben gedaan om de banengroei te stimuleren.(Bloomberg/BO)

Met de 115.000 nieuwe banen registreert het ministerie de kleinste toename in een halfjaar. Analisten hadden gerekend op 160.000 nieuwe banen. Kleine opsteker is de herziening van de cijfers van maart. Die maand kwamen er in de Verenigde Staten uiteindelijk 154.000 nieuwe banen bij tegenover de eerder geraamde 120.000.WerkloosheidDe werkloosheidsgraad daalde in april van 8,2 tot 8,1 procent, wat te maken heeft met een aantal werklozen dat de strijd om een baan gestaakt heeft en bijgevolg uit de statistieken verdwijnt.De werkloosheidsgraad in de grootste economie ter wereld bevindt zich al sinds februari 2009 boven de 8 procent. Dat is de langste periode sinds de maandelijkse gegevens werden opgestart in 1948. Het aantal langdurige werklozen - 27 weken of langer zonder werk - viel de afgelopen maand terug met 1 procent tot 41,3 procent van het totale aantal werklozen. De zogenaamde participatiegraad, die het aandeel meet van de potentiële beroepsbevolking die ook effectief aan het werk is, daalde in april van 63,8 tot 63,6 procent, het laagste peil sinds december 1981.VerkiezingenHet banenrapport komt zes maanden voor de Amerikanen naar de stembus trekken om de ambtstermijn van de huidige president Obama al dan niet te verlengen. Werkgelegenheidscijfers vormen veruit de belangrijkste indicator om het succes van het beleid van de president te meten. Obama kan er met andere woorden op worden afgerekend. Mitt Romney, de Republikeinse tegenstrever van Obama, beschuldigde er de huidige president al herhaaldelijk van te weinig te hebben gedaan om de banengroei te stimuleren.(Bloomberg/BO)