"Federale onderzoekers voeren een strafrechtelijk onderzoek om uit te zoeken of Goldman Sachs of zijn werknemers zich hebben bezondigd aan fraude bij de verkoop van hypotheekproducten", schrijft de Wall Street Journal.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC diende een klacht in tegen de zakenbank en tegen een van diens medewerkers, de Fransman Fabrice Tourre, wegens fraude tijdens de financiële crisis.

Een woordvoerder van Goldman Sachs verklaarde aan het Franse agentschap AFP dat de bank haar volledige medewerking zal verlenen.

"Federale onderzoekers voeren een strafrechtelijk onderzoek om uit te zoeken of Goldman Sachs of zijn werknemers zich hebben bezondigd aan fraude bij de verkoop van hypotheekproducten", schrijft de Wall Street Journal. De Amerikaanse beurswaakhond SEC diende een klacht in tegen de zakenbank en tegen een van diens medewerkers, de Fransman Fabrice Tourre, wegens fraude tijdens de financiële crisis. Een woordvoerder van Goldman Sachs verklaarde aan het Franse agentschap AFP dat de bank haar volledige medewerking zal verlenen.