De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines zet op 6 november de verbinding Brussel-New York vanuit Brussels Airport stop.

Daarmee bevestigt American Airlines een mededeling van de socialistische vakbondsafdeling BBTK. De precieze reden van het vertrek is niet meteen duidelijk voor de vakbond, al erkent ze wel dat American op Zaventem nogal wat concurrenten treft voor vluchten naar de VS. Alle Noord-Amerikaanse maatschappijen die transatlantische vluchten aanbieden, vliegen immers op Brussel.

"Dat betekent dat de activiteiten van American Airlines in België stopgezet zullen worden," luidt het in een persmededeling van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airport telt op dit moment 28 medewerkers die werkzaam zijn bij American Airlines. Er zijn ook nog 5 mensen werkzaam bij de verkoopsafdeling in Brussel.

Volgens de persmededeling zou de verbinding Brussel-New York JFK geschrapt worden 'in het licht van meer performantie, marktvooruitzichten en trends'.

De medewerkers werden via een mededeling op de hoogte gebracht, gevolgd door een consultatieronde bij het personeel. De luchtvaartmaatschappij laat nog weten dat ze alle passagiers wil inlichten over alternatieve routes, of mogelijk zelfs volledige terugbetaling van de tickets aanbiedt.

Op 6 november van vorig jaar schrapte American Airlines al de dagelijkse vluchten tussen Chicago en Brussel. American Airlines vliegt al sinds 1989 dagelijks vanuit Zaventem naar New York.

Dat het niet goed gaat met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is al langer bekend. Sinds eind november 2011 zit American Airlines namelijk gekneld in het zogenaamde 'Chapter 11', het Amerikaanse equivalent van het gerechtelijk akkoord. Het 'Chapter 11' brengt mee dat een bedrijf beschermd wordt tegen zijn schuldeisers, maar in ruil daarvoor fors moet gaan snoeien in de kosten. (Belga/BO)

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines zet op 6 november de verbinding Brussel-New York vanuit Brussels Airport stop. Daarmee bevestigt American Airlines een mededeling van de socialistische vakbondsafdeling BBTK. De precieze reden van het vertrek is niet meteen duidelijk voor de vakbond, al erkent ze wel dat American op Zaventem nogal wat concurrenten treft voor vluchten naar de VS. Alle Noord-Amerikaanse maatschappijen die transatlantische vluchten aanbieden, vliegen immers op Brussel. "Dat betekent dat de activiteiten van American Airlines in België stopgezet zullen worden," luidt het in een persmededeling van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airport telt op dit moment 28 medewerkers die werkzaam zijn bij American Airlines. Er zijn ook nog 5 mensen werkzaam bij de verkoopsafdeling in Brussel. Volgens de persmededeling zou de verbinding Brussel-New York JFK geschrapt worden 'in het licht van meer performantie, marktvooruitzichten en trends'. De medewerkers werden via een mededeling op de hoogte gebracht, gevolgd door een consultatieronde bij het personeel. De luchtvaartmaatschappij laat nog weten dat ze alle passagiers wil inlichten over alternatieve routes, of mogelijk zelfs volledige terugbetaling van de tickets aanbiedt. Op 6 november van vorig jaar schrapte American Airlines al de dagelijkse vluchten tussen Chicago en Brussel. American Airlines vliegt al sinds 1989 dagelijks vanuit Zaventem naar New York. Dat het niet goed gaat met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is al langer bekend. Sinds eind november 2011 zit American Airlines namelijk gekneld in het zogenaamde 'Chapter 11', het Amerikaanse equivalent van het gerechtelijk akkoord. Het 'Chapter 11' brengt mee dat een bedrijf beschermd wordt tegen zijn schuldeisers, maar in ruil daarvoor fors moet gaan snoeien in de kosten. (Belga/BO)