Het stadsbestuur heeft de bouwaanvraag al goedgekeurd, meldt de lokale krant Rheinische Post. Mönchengladbach ligt op goed 50 km van Maaseik. Het nieuwe magazijn moet goed zijn voor meer dan 1.000 nieuwe jobs, maar op piekmomenten moeten dat er nog meer zijn.

Het nieuws werd door verschillende bronnen dicht bij het dossier aan Rheinische Post bevestigd, maar een woordvoerster van Amazon wilde geen commentaar kwijt. Hoe hoog de investering is, is niet bekend.

Het nieuwe magazijn wordt 110.000 m² groot, of ruim 15 voetbalvelden. Amazon beschikt nu al over elf magazijnen en tien kantoren in Duitsland, waar in totaal 12.000 werknemers werken.

De Tijd, die het nieuws woensdagmiddag op zijn site meldde, schrijft dat de komst van dat magazijn meer dan waarschijnlijk ook van belang zal zijn voor België. Vanuit Duitsland worden namelijk ook heel wat Belgische en Nederlandse klanten bediend.

In 2016 boekte Amazon in Duitsland een omzet van 13,4 miljard euro.

Het stadsbestuur heeft de bouwaanvraag al goedgekeurd, meldt de lokale krant Rheinische Post. Mönchengladbach ligt op goed 50 km van Maaseik. Het nieuwe magazijn moet goed zijn voor meer dan 1.000 nieuwe jobs, maar op piekmomenten moeten dat er nog meer zijn.Het nieuws werd door verschillende bronnen dicht bij het dossier aan Rheinische Post bevestigd, maar een woordvoerster van Amazon wilde geen commentaar kwijt. Hoe hoog de investering is, is niet bekend. Het nieuwe magazijn wordt 110.000 m² groot, of ruim 15 voetbalvelden. Amazon beschikt nu al over elf magazijnen en tien kantoren in Duitsland, waar in totaal 12.000 werknemers werken. De Tijd, die het nieuws woensdagmiddag op zijn site meldde, schrijft dat de komst van dat magazijn meer dan waarschijnlijk ook van belang zal zijn voor België. Vanuit Duitsland worden namelijk ook heel wat Belgische en Nederlandse klanten bediend. In 2016 boekte Amazon in Duitsland een omzet van 13,4 miljard euro.