Danone betaalt 10 miljard dollar voor WhiteWave. Het is de grootste overname voor de Fransen sinds 2007. WhiteWave Foods is het moederbedrijf van Alpro, met hoofdzetel in Gent.

Het van oorsprong Belgische bedrijf kwam in 2009 in handen van WhiteWave Foods, via moederbedrijf Dean Foods. Voordien behoorde Alpro tot de Belgische voedingsgroep Vandemoortele.

In 2012 werd WhiteWave naar de beurs gebracht en in 2013 stapte Dean Foods volledig uit het kapitaal. De grootste fabriek van Alpro staat in Wevelgem. Daarnaast heeft de producent van plantaardige alternatieven voor zuivel ook twee fabrieken in Frankrijk en Groot-Brittannië.

In totaal werken meer dan 1.150 mensen voor Alpro, waarvan een 800-tal in België. (Belga/BO)

Danone betaalt 10 miljard dollar voor WhiteWave. Het is de grootste overname voor de Fransen sinds 2007. WhiteWave Foods is het moederbedrijf van Alpro, met hoofdzetel in Gent. Het van oorsprong Belgische bedrijf kwam in 2009 in handen van WhiteWave Foods, via moederbedrijf Dean Foods. Voordien behoorde Alpro tot de Belgische voedingsgroep Vandemoortele.In 2012 werd WhiteWave naar de beurs gebracht en in 2013 stapte Dean Foods volledig uit het kapitaal. De grootste fabriek van Alpro staat in Wevelgem. Daarnaast heeft de producent van plantaardige alternatieven voor zuivel ook twee fabrieken in Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal werken meer dan 1.150 mensen voor Alpro, waarvan een 800-tal in België. (Belga/BO)