Dat heeft de Franse minister van Industrie Christian Estrosi dinsdag na afloop van de raad van bestuur bekendgemaakt. De minister bevestigt op die manier de mediaberichten over de nakende alliantie.

Hoewel de nieuwe alliantie pas woensdag officieel zal worden aangekondigd, lijkt de wereldwijde samenwerking tussen Renault, Nissan en Daimler dinsdag zo goed als afgerond.

Verschillende media berichtten eerder dat Renault en Daimler een alliantie wilden aangaan voor kleine wagens en voor motoren. Ze zouden ook een participatie in het eigen bedrijf van 3 procent uitwisselen. Nissan, de Japanse partner van Renault (dat 44 procent aanhoudt in Nissan) zou eveneens betrokken zijn.

De drie autobouwers samen zijn goed voor een productie van 7,64 miljoen wagens per jaar. De samenwerking moet het voor Daimler en Renault mogelijk maken om weerwerk te bieden aan de opmars van het VW-concern, dat momenteel van alle Europese autobouwers het best de crisis heeft doorstaan.

Dat heeft de Franse minister van Industrie Christian Estrosi dinsdag na afloop van de raad van bestuur bekendgemaakt. De minister bevestigt op die manier de mediaberichten over de nakende alliantie. Hoewel de nieuwe alliantie pas woensdag officieel zal worden aangekondigd, lijkt de wereldwijde samenwerking tussen Renault, Nissan en Daimler dinsdag zo goed als afgerond.Verschillende media berichtten eerder dat Renault en Daimler een alliantie wilden aangaan voor kleine wagens en voor motoren. Ze zouden ook een participatie in het eigen bedrijf van 3 procent uitwisselen. Nissan, de Japanse partner van Renault (dat 44 procent aanhoudt in Nissan) zou eveneens betrokken zijn. De drie autobouwers samen zijn goed voor een productie van 7,64 miljoen wagens per jaar. De samenwerking moet het voor Daimler en Renault mogelijk maken om weerwerk te bieden aan de opmars van het VW-concern, dat momenteel van alle Europese autobouwers het best de crisis heeft doorstaan.