De verdere ontwikkelingen bij het Amerikaanse moederbedrijf General Motors zouden cruciaal zijn voor de toekenning van staatsgaranties. "De moeder van alle vragen zijn de ontwikkelingen bij het moederbedrijf", verklaarde de minister enigszins cryptisch. Hij voegde er nog aan toe dat GM onlangs opnieuw betere resultaten had neergezet.

Over de uitspraak van Opelbaas Nick Reilly, die stelt dat Berlijn het bedrijf als een slachtoffer van de economische crisis erkent, wilde Brüderle niet nader ingaan. Hij zei dat hij in het lopende afwegingsproces geen tussentijdse verklaringen wil afleggen. Wanneer er een beslissing genomen wordt over de staatssteun aan Opel, liet de minister eveneens in het midden.

De verdere ontwikkelingen bij het Amerikaanse moederbedrijf General Motors zouden cruciaal zijn voor de toekenning van staatsgaranties. "De moeder van alle vragen zijn de ontwikkelingen bij het moederbedrijf", verklaarde de minister enigszins cryptisch. Hij voegde er nog aan toe dat GM onlangs opnieuw betere resultaten had neergezet. Over de uitspraak van Opelbaas Nick Reilly, die stelt dat Berlijn het bedrijf als een slachtoffer van de economische crisis erkent, wilde Brüderle niet nader ingaan. Hij zei dat hij in het lopende afwegingsproces geen tussentijdse verklaringen wil afleggen. Wanneer er een beslissing genomen wordt over de staatssteun aan Opel, liet de minister eveneens in het midden.