Vanaf 2 april maakt Alken-Maes zijn bier de horeca gemiddeld 5,8 procent duurder. Dat heeft het nummer twee op de Belgische biermarkt een dag na Valentijn aan zijn klanten laten weten.
"De belangrijkste redenen zijn de indexering van de lonen in januari, de energieprijzen die in een jaar met 17 procent gestegen zijn, en de daaraan gekoppelde stijging van de grondstoffenprijzen", meldt Lars Vervoort, woordvoerder van Alken-Maes.

Marktleider AB InBev maakte eind januari al bekend dat het zijn prijzen verhoogt, eveneens met 5,8 procent. Alken-Maes hield zijn beslissing toen nog in beraad, want de onderneming was nog haar berekeningen aan het maken. Andere brouwers, zoals de brouwerij Bockor, meldden toen expliciet dat ze geen verhoging doorvoerden.

Dalende volumes

De eigenaar van Alken-Maes, Heineken, publiceerde gisteren de jaarcijfers voor 2011. Over de resultaten in België wordt weinig meer gemeld dan dat de volumes gedaald zijn. Lars Vervoort verwijst naar de slechte zomer van 2011 en het rookverbod. Ondanks de licht dalende volumes waren de resultaten voor Alken-Maes positief. (W.R.)

Vanaf 2 april maakt Alken-Maes zijn bier de horeca gemiddeld 5,8 procent duurder. Dat heeft het nummer twee op de Belgische biermarkt een dag na Valentijn aan zijn klanten laten weten. "De belangrijkste redenen zijn de indexering van de lonen in januari, de energieprijzen die in een jaar met 17 procent gestegen zijn, en de daaraan gekoppelde stijging van de grondstoffenprijzen", meldt Lars Vervoort, woordvoerder van Alken-Maes. Marktleider AB InBev maakte eind januari al bekend dat het zijn prijzen verhoogt, eveneens met 5,8 procent. Alken-Maes hield zijn beslissing toen nog in beraad, want de onderneming was nog haar berekeningen aan het maken. Andere brouwers, zoals de brouwerij Bockor, meldden toen expliciet dat ze geen verhoging doorvoerden. Dalende volumes De eigenaar van Alken-Maes, Heineken, publiceerde gisteren de jaarcijfers voor 2011. Over de resultaten in België wordt weinig meer gemeld dan dat de volumes gedaald zijn. Lars Vervoort verwijst naar de slechte zomer van 2011 en het rookverbod. Ondanks de licht dalende volumes waren de resultaten voor Alken-Maes positief. (W.R.)