In een persbericht hekelt Alken-Maes de nieuwe verpakking van Jupiler Blue, omdat die "een bijna integrale kopie" zou zijn van de verpakking van Maes Pils.

Het probleem ligt in de eerste plaats bij de kleur, die volgens Alken-Maes bijna hetzelfde soort blauw is als dat van de blikjes Maes Pils. Ook de naam zou op een gelijkaardige manier op de verpakking afgedrukt staan. Bovendien stoort Alken-Maes zich aan de positionering in de winkelrekken. De brouwerij zou sinds de vernieuwde Jupiler Blue een tweetal weken geleden in de winkels verscheen, meldingen hebben gekregen van consumenten die zich ook effectief vergist hebben in de winkel.

Alken-Maes dient woensdag een vordering tot staking in bij de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Brussel, wegens oneerlijke marktpraktijken en merkinbreuk. De brouwer eist dat zijn concurrent "de verpakking en de vormgeving van Jupiler Blue aanpast".

In een reactie stelt de Leuvense brouwer AB InBev dat het risico op verwarring tussen de blikjes van Jupiler Blue en de blikjes Maes Pils onbestaande is. "De kleur en het lettertype zijn duidelijk onderscheidend", luidt het. "Wij geloven dat er geen mogelijkheid is om een monopolie te eisen op een kleur voor bierverpakkingen", aldus woordvoerder Couck, die ook wijst op het feit dat verschillende biermerken blauw als dominante kleur gebruiken(Belga/BO)

In een persbericht hekelt Alken-Maes de nieuwe verpakking van Jupiler Blue, omdat die "een bijna integrale kopie" zou zijn van de verpakking van Maes Pils. Het probleem ligt in de eerste plaats bij de kleur, die volgens Alken-Maes bijna hetzelfde soort blauw is als dat van de blikjes Maes Pils. Ook de naam zou op een gelijkaardige manier op de verpakking afgedrukt staan. Bovendien stoort Alken-Maes zich aan de positionering in de winkelrekken. De brouwerij zou sinds de vernieuwde Jupiler Blue een tweetal weken geleden in de winkels verscheen, meldingen hebben gekregen van consumenten die zich ook effectief vergist hebben in de winkel. Alken-Maes dient woensdag een vordering tot staking in bij de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Brussel, wegens oneerlijke marktpraktijken en merkinbreuk. De brouwer eist dat zijn concurrent "de verpakking en de vormgeving van Jupiler Blue aanpast". In een reactie stelt de Leuvense brouwer AB InBev dat het risico op verwarring tussen de blikjes van Jupiler Blue en de blikjes Maes Pils onbestaande is. "De kleur en het lettertype zijn duidelijk onderscheidend", luidt het. "Wij geloven dat er geen mogelijkheid is om een monopolie te eisen op een kleur voor bierverpakkingen", aldus woordvoerder Couck, die ook wijst op het feit dat verschillende biermerken blauw als dominante kleur gebruiken(Belga/BO)