Belgische bieren zijn in, zeker in de Verenigde Staten. AB InBev en Duvel Moortgat, maar ook kleinere spelers zoals Brouwerij Huyghe met Delirium Tremens, kennen er succes.

Brouwerij Alken-Maes wil er een graantje van meepikken. De bekendste Belgische bieren van de groep worden voortaan ook aan Uncle Sam verkocht. Van de Belgische Alken-Maes-bieren is vooral het abdijbier Affligem een exportproduct. Het abdijbier viert dit jaar zijn 950ste verjaardag. In 2010 werd er 178.000 hectoliter verkocht, vooral in Frankrijk. Ook in 2011 kende Affligem een sterke groei bij de zuiderburen. Voorts wordt Affligem in Italië en Spanje verkocht.

Nu is Affligem, samen met Maes Pils en Mort Subite, te koop in de Verenigde Staten. Eigenaar Heineken werkt daarvoor met de speciale distributeur Total Beverage Solution. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het "schenkritueel". De drankenhandel pent zijn websitepagina met een beeld van een Affligem in een speciale houten verpakking en het 'abbey pouring ritual'. Ook Stella Artois afficheert in de Verenigde Staten graag met een specifiek schenkritueel. (W.R.)

Belgische bieren zijn in, zeker in de Verenigde Staten. AB InBev en Duvel Moortgat, maar ook kleinere spelers zoals Brouwerij Huyghe met Delirium Tremens, kennen er succes. Brouwerij Alken-Maes wil er een graantje van meepikken. De bekendste Belgische bieren van de groep worden voortaan ook aan Uncle Sam verkocht. Van de Belgische Alken-Maes-bieren is vooral het abdijbier Affligem een exportproduct. Het abdijbier viert dit jaar zijn 950ste verjaardag. In 2010 werd er 178.000 hectoliter verkocht, vooral in Frankrijk. Ook in 2011 kende Affligem een sterke groei bij de zuiderburen. Voorts wordt Affligem in Italië en Spanje verkocht. Nu is Affligem, samen met Maes Pils en Mort Subite, te koop in de Verenigde Staten. Eigenaar Heineken werkt daarvoor met de speciale distributeur Total Beverage Solution. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het "schenkritueel". De drankenhandel pent zijn websitepagina met een beeld van een Affligem in een speciale houten verpakking en het 'abbey pouring ritual'. Ook Stella Artois afficheert in de Verenigde Staten graag met een specifiek schenkritueel. (W.R.)