De Aziatische evenknie van Amazon verwacht een jaaromzet tussen de 54,5 miljard dollar en 55,7 miljard dollar, dat is 4 tot 6 procent lager dan de eerdere prognoses.

Alibaba heeft in zijn thuisland onder meer te kampen met een gedaald consumentenvertrouwen als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Daarnaast ondervindt de onderneming van Jack Ma concurrentie van goedkopere onlinemarktplaatsen als JD.com en Pinduoduo. Ook verstevigt de overheid haar greep op internetbedrijven.

In het voorbije kwartaal groeide het internetbedrijf stevig verder, hoewel de omzet lager uitviel dan analisten hadden verwacht. In de drie maanden tot en met september bedroegen de totaalopbrengsten van Alibaba 12,4 miljard dollar, een stijging van 54 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst dikte 5 procent aan tot ruim 2,6 miljard dollar.

De Aziatische evenknie van Amazon verwacht een jaaromzet tussen de 54,5 miljard dollar en 55,7 miljard dollar, dat is 4 tot 6 procent lager dan de eerdere prognoses.Alibaba heeft in zijn thuisland onder meer te kampen met een gedaald consumentenvertrouwen als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Daarnaast ondervindt de onderneming van Jack Ma concurrentie van goedkopere onlinemarktplaatsen als JD.com en Pinduoduo. Ook verstevigt de overheid haar greep op internetbedrijven.In het voorbije kwartaal groeide het internetbedrijf stevig verder, hoewel de omzet lager uitviel dan analisten hadden verwacht. In de drie maanden tot en met september bedroegen de totaalopbrengsten van Alibaba 12,4 miljard dollar, een stijging van 54 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst dikte 5 procent aan tot ruim 2,6 miljard dollar.