Geen taferelen van woedende of schreeuwende aandeelhouders, zoals vorig jaar, toen de aandeelhouders moesten stemmen over het afsplitsen van de bankactiviteiten aan BNP Paribas. De opkomst op de AV woensdag is ook relatief beperkt: naar schatting 150 beleggers daagden op.

Onder de aanwezigen enkele bekende gezichten, zoals activist Erik Geenen en Pierre Nothomb van Deminor, die op de vorige AV's al zorgden voor enige animo. Ook advocaat Mischaël Modrikamen zou aanwezig zijn, maar dat is nog niet bevestigd.

Opvallend zijn de uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Fortis deed hiervoor een beroep op een private firma om controles uit te voeren. Zonder uitnodiging of perskaart komt men het congressencomplex 'Square' in Brussel niet in.

De vergadering startte met een uiteenzetting door de raad van bestuur van Fortis holding over de stand van zaken van het verzekeringsbedrijf. Voorzitter Jozef De Mey zei onder meer dat Fortis alle lopende onderzoeken en gerechtelijke procedures als erfenis uit het verleden zo optimaal mogelijk gaat beheren in het belang van de aandeelhouders. "De beste manier is om het bedrijf te steunen in zijn groei, in plaats van gerechtelijke procedures aan te spannen. We zullen ons ten volle verdedigen", klonk het.

"We zijn aan een nieuwe toekomst begonnen en zijn ervan overtuigd dat het een positieve toekomst is dankzij de solide basis waar het bedrijf kan op steunen", aldus De Mey. "Dank aan de aandeelhouders voor hun geduld en vertrouwen."

Geen taferelen van woedende of schreeuwende aandeelhouders, zoals vorig jaar, toen de aandeelhouders moesten stemmen over het afsplitsen van de bankactiviteiten aan BNP Paribas. De opkomst op de AV woensdag is ook relatief beperkt: naar schatting 150 beleggers daagden op. Onder de aanwezigen enkele bekende gezichten, zoals activist Erik Geenen en Pierre Nothomb van Deminor, die op de vorige AV's al zorgden voor enige animo. Ook advocaat Mischaël Modrikamen zou aanwezig zijn, maar dat is nog niet bevestigd. Opvallend zijn de uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Fortis deed hiervoor een beroep op een private firma om controles uit te voeren. Zonder uitnodiging of perskaart komt men het congressencomplex 'Square' in Brussel niet in. De vergadering startte met een uiteenzetting door de raad van bestuur van Fortis holding over de stand van zaken van het verzekeringsbedrijf. Voorzitter Jozef De Mey zei onder meer dat Fortis alle lopende onderzoeken en gerechtelijke procedures als erfenis uit het verleden zo optimaal mogelijk gaat beheren in het belang van de aandeelhouders. "De beste manier is om het bedrijf te steunen in zijn groei, in plaats van gerechtelijke procedures aan te spannen. We zullen ons ten volle verdedigen", klonk het. "We zijn aan een nieuwe toekomst begonnen en zijn ervan overtuigd dat het een positieve toekomst is dankzij de solide basis waar het bedrijf kan op steunen", aldus De Mey. "Dank aan de aandeelhouders voor hun geduld en vertrouwen."