Over wat uit de vergaderingen voortgekomen is, wil niemand voorlopig iets kwijt. Ze geven de voorkeur aan een gemeenschappelijke positie van de bonden donderdagavond.

Donderdag vergadert de socialistische vakbond en donderdagavond zullen de bonden naar verwachting met een gemeenschappelijk standpunt komen.

"De frustratie zit zeer diep", wilde Chris Van Droogenbroeck van LBC-NVK kwijt. "Iedereen voelt zich bekocht en het is duidelijk dat men de kosten probeert te beperken enkel en alleen op de rug van het personeel. Dit plan is het begin van een scenario voor de afbouw van de Belgische activiteiten."

Van Droogenbroeck geeft ook nog aan dat de spontane acties van het personeel in de Carrefour-winkels de steun krijgen van zijn vakbond. Carrefour.

CNE voorstander van algemene staking

Volgens CNE-vakbondsafgevaardigde Véra Hilt is haar vakbond voorstander van een algemene staking in alle hypermarkten van Carrefour in België, en dat tot zaterdag.

Die beslissing zou in elk geval pas officieel bekendgemaakt worden op donderdag, nadat ook de socialistische vakbond vergaderd heeft over Carrefour, om de actie met het gemeenschappelijk vakbondsfront te voeren.

Over wat uit de vergaderingen voortgekomen is, wil niemand voorlopig iets kwijt. Ze geven de voorkeur aan een gemeenschappelijke positie van de bonden donderdagavond. Donderdag vergadert de socialistische vakbond en donderdagavond zullen de bonden naar verwachting met een gemeenschappelijk standpunt komen. "De frustratie zit zeer diep", wilde Chris Van Droogenbroeck van LBC-NVK kwijt. "Iedereen voelt zich bekocht en het is duidelijk dat men de kosten probeert te beperken enkel en alleen op de rug van het personeel. Dit plan is het begin van een scenario voor de afbouw van de Belgische activiteiten." Van Droogenbroeck geeft ook nog aan dat de spontane acties van het personeel in de Carrefour-winkels de steun krijgen van zijn vakbond. Carrefour.CNE voorstander van algemene staking Volgens CNE-vakbondsafgevaardigde Véra Hilt is haar vakbond voorstander van een algemene staking in alle hypermarkten van Carrefour in België, en dat tot zaterdag. Die beslissing zou in elk geval pas officieel bekendgemaakt worden op donderdag, nadat ook de socialistische vakbond vergaderd heeft over Carrefour, om de actie met het gemeenschappelijk vakbondsfront te voeren.