Mediagroep Alfacam vraag gerechtelijke bescherming aan nadat de gesprekken met een kandidaat-investeerder mislukt zijn. Dat meldt het persagentschap Belga.

Alfacam kreeg tot maandagavond uitstel van betaling en onderhandelde nog met een mogelijke kandidaat-investeerder die het bedrijf van het faillissement moet redden. Die onderhandelingen blijken uiteindelijk geen resultaat te hebben opgeleverd.

De mediagroep uit Lint doet nu een beroep op de zogenaamde Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO), maar volgens oprichter Gabriel Fehervari zijn er nog andere kandidaat-investeerders met wie kan worden onderhandeld.

"Tot haar grote ontgoocheling heeft de raad van bestuur van Alfacam Group moeten vaststellen dat deze nacht de finale onderhandelingen tussen de investeerder waaraan exclusiviteit was verleend en de banken niet tot het verhoopte resultaat hebben geleid. De contacten met andere partijen worden geheractiveerd," meldt Alfacam in een persbericht. Omdat het uitstel van betaling dat de banken Alfacam toegestaan hadden afgelopen is, "ziet de raad van bestuur geen andere uitweg dan bescherming te zoeken tegen haar schuldeisers," luidt het.

Alfacam zit op een schuldenberg van 58 miljoen euro. Aangezien de kredietconvenanten met de banken geschonden werden, zag Alfacam zich verplicht herhaaldelijk uitstel van betaling te vragen.(Belga/BO)

Mediagroep Alfacam vraag gerechtelijke bescherming aan nadat de gesprekken met een kandidaat-investeerder mislukt zijn. Dat meldt het persagentschap Belga.Alfacam kreeg tot maandagavond uitstel van betaling en onderhandelde nog met een mogelijke kandidaat-investeerder die het bedrijf van het faillissement moet redden. Die onderhandelingen blijken uiteindelijk geen resultaat te hebben opgeleverd.De mediagroep uit Lint doet nu een beroep op de zogenaamde Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO), maar volgens oprichter Gabriel Fehervari zijn er nog andere kandidaat-investeerders met wie kan worden onderhandeld. "Tot haar grote ontgoocheling heeft de raad van bestuur van Alfacam Group moeten vaststellen dat deze nacht de finale onderhandelingen tussen de investeerder waaraan exclusiviteit was verleend en de banken niet tot het verhoopte resultaat hebben geleid. De contacten met andere partijen worden geheractiveerd," meldt Alfacam in een persbericht. Omdat het uitstel van betaling dat de banken Alfacam toegestaan hadden afgelopen is, "ziet de raad van bestuur geen andere uitweg dan bescherming te zoeken tegen haar schuldeisers," luidt het.Alfacam zit op een schuldenberg van 58 miljoen euro. Aangezien de kredietconvenanten met de banken geschonden werden, zag Alfacam zich verplicht herhaaldelijk uitstel van betaling te vragen.(Belga/BO)