Een tussenpersoon heeft zich wekenlang bij de curatoren van Alfacam geprofileerd als een kandidaat-bieder. Hij trad naar eigen zeggen op voor Alfacam-stichter Gabriël "Fe" Fehervari, maar die distantieert zich van de zaak. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Gabriël Fehervari, de stichter van Alfacam die het bedrijf uitbouwde maar de jongste twee jaar langs de zijlijn was beland, is zijdelings opgedoken in het biedproces. Dat komt omdat het echtpaar Fehervari-Stoop eigenaar is van een deel van de gronden. Het gaat om de parking en tuin met annex vijver gelegen achter de gebouwen van Alfacam.

Fehervari toetste de afgelopen weken mogelijkheden af om die gronden te valoriseren. Parallel stond hij ook in contact met een tussenpersoon, een zekere Chris Anssoms, die zich sterk maakte financiers te kunnen vinden voor een bod op Alfacam. Anssoms heeft ook effectief geboden en zei daarvoor gemandateerd te zijn door de vennootschap Rooyendonck (eigendom van Fehervari en diens echtgenote).

Gesprekken met EMG en AED

"We hebben een bod gekregen zonder voorwaarden maar Anssoms heeft nooit bewijs kunnen voorleggen dat hij het kon financieren", zei curator Eddy Van Camp. Daarom werd het bod niet weerhouden en startten de curatoren exclusieve gesprekken met Euro Media Group (EMG) voor het materiaal. Voor het vastgoed is de groep AED in beeld.

De gesprekken met EMG zaten woensdag nog altijd in de fase van exclusieve onderhandelingen. Fehervari distantieerde zich woensdag van Anssoms. "Dit is eigenlijk een non-issue. Anssoms maakte zich sterk dat hij investeerders kon vinden en dat er rond de gronden iets te doen was, maar hij heeft zijn beloften op geen enkel moment hard kunnen maken. Ik heb zijn mandaat ingetrokken." (Belga/SD)

Een tussenpersoon heeft zich wekenlang bij de curatoren van Alfacam geprofileerd als een kandidaat-bieder. Hij trad naar eigen zeggen op voor Alfacam-stichter Gabriël "Fe" Fehervari, maar die distantieert zich van de zaak. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Gabriël Fehervari, de stichter van Alfacam die het bedrijf uitbouwde maar de jongste twee jaar langs de zijlijn was beland, is zijdelings opgedoken in het biedproces. Dat komt omdat het echtpaar Fehervari-Stoop eigenaar is van een deel van de gronden. Het gaat om de parking en tuin met annex vijver gelegen achter de gebouwen van Alfacam. Fehervari toetste de afgelopen weken mogelijkheden af om die gronden te valoriseren. Parallel stond hij ook in contact met een tussenpersoon, een zekere Chris Anssoms, die zich sterk maakte financiers te kunnen vinden voor een bod op Alfacam. Anssoms heeft ook effectief geboden en zei daarvoor gemandateerd te zijn door de vennootschap Rooyendonck (eigendom van Fehervari en diens echtgenote).Gesprekken met EMG en AED"We hebben een bod gekregen zonder voorwaarden maar Anssoms heeft nooit bewijs kunnen voorleggen dat hij het kon financieren", zei curator Eddy Van Camp. Daarom werd het bod niet weerhouden en startten de curatoren exclusieve gesprekken met Euro Media Group (EMG) voor het materiaal. Voor het vastgoed is de groep AED in beeld. De gesprekken met EMG zaten woensdag nog altijd in de fase van exclusieve onderhandelingen. Fehervari distantieerde zich woensdag van Anssoms. "Dit is eigenlijk een non-issue. Anssoms maakte zich sterk dat hij investeerders kon vinden en dat er rond de gronden iets te doen was, maar hij heeft zijn beloften op geen enkel moment hard kunnen maken. Ik heb zijn mandaat ingetrokken." (Belga/SD)