Nadat het bedrijf van zakenman Gabriël Fehervari op 19 april failliet werd verklaard, zijn de overnemers van de Alfacam Group vrijdag officieel bekendgemaakt.

Het Vilvoordse bedrijf Videohouse, een dochterbedrijf van de Franse Euro Media Group, neemt de technische uitrusting over, waaronder de hogedefinitiecaptatiewagens. AED Rent uit Willebroek, dat audiovisuele oplossingen aanbiedt, neemt de grond en de gebouwen over.

Videohouse neemt 26 medewerkers mee in de nieuwe activiteiten. Bij AED zouden 12 werknemers aan de slag kunnen blijven. Daarmee blijft er omgerekend ongeveer een derde van het oorspronkelijke personeelsbestand over.

De overnameprijs voor de volledige Alfacam Group wordt geraamd op zowat 25 miljoen euro. Volgens curator Alain Van den Cloot waren er ten tijde van het faillissement nog voor circa 4 miljoen aan uitstaande vorderingen. Onder de curateleperiode werd nog voor 5 miljoen euro aan activiteiten gegenereerd. Volgens de curator is het nog niet duidelijk of ook de Vlaamse overheid via haar waarborgen geld zou verliezen.

De Vlaamse overheid stemde er in 2011 mee in om via de zogenaamde Gigarant-regeling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) borg te staan voor 80 procent van de kredieten van het televisiedienstenbedrijf. Omgerekend zou Vlaanderen 16,2 miljoen euro kunnen verliezen. (Belga/BO)

Nadat het bedrijf van zakenman Gabriël Fehervari op 19 april failliet werd verklaard, zijn de overnemers van de Alfacam Group vrijdag officieel bekendgemaakt. Het Vilvoordse bedrijf Videohouse, een dochterbedrijf van de Franse Euro Media Group, neemt de technische uitrusting over, waaronder de hogedefinitiecaptatiewagens. AED Rent uit Willebroek, dat audiovisuele oplossingen aanbiedt, neemt de grond en de gebouwen over. Videohouse neemt 26 medewerkers mee in de nieuwe activiteiten. Bij AED zouden 12 werknemers aan de slag kunnen blijven. Daarmee blijft er omgerekend ongeveer een derde van het oorspronkelijke personeelsbestand over. De overnameprijs voor de volledige Alfacam Group wordt geraamd op zowat 25 miljoen euro. Volgens curator Alain Van den Cloot waren er ten tijde van het faillissement nog voor circa 4 miljoen aan uitstaande vorderingen. Onder de curateleperiode werd nog voor 5 miljoen euro aan activiteiten gegenereerd. Volgens de curator is het nog niet duidelijk of ook de Vlaamse overheid via haar waarborgen geld zou verliezen. De Vlaamse overheid stemde er in 2011 mee in om via de zogenaamde Gigarant-regeling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) borg te staan voor 80 procent van de kredieten van het televisiedienstenbedrijf. Omgerekend zou Vlaanderen 16,2 miljoen euro kunnen verliezen. (Belga/BO)