De onderhandelingen tussen Alfacam en het Indiase Hinduja zijn afgesprongen. Enkel de banken kunnen een faillissement nog afwenden. Dat meldt Alfacam in een persbericht.

Alfacam is er niet in geslaagd een investeerder te vinden. Enkel als de banken de televisiedienstengroep uit Lint nog uitstel willen geven van betaling en van cash willen voorzien, kan een faillissement nog afgewend worden. In dat geval kan de rechtbank een curator aanstellen om een oplossing te vinden.

De onderhandelingen met het Indiase Hinduja zijn volledig afgesprongen, verduidelijkt Alfacam-woordvoerder Julien Tilkens. Eind maart raakte al bekend dat de onderhandelingen 'moeizaam' verliepen

Er werd de laatste dagen nog met andere partijen gepraat, maar ook dat leverde geen structurele oplossing op. Die andere investeerders zijn volgens Tilkens wel nog steeds geïnteresseerd.

Alfacam telt 120 werknemers en verzorgt onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal.

Het nettoverlies van het mediabedrijf liep in 2012 op tot 21,9 miljoen euro, tegenover 13,8 miljoen euro verlies in 2011.

De handel in het aandeel van Alfacam-aandeel op Euronext Brussel blijft tot nader order geschorst. (Belga/BO)

De onderhandelingen tussen Alfacam en het Indiase Hinduja zijn afgesprongen. Enkel de banken kunnen een faillissement nog afwenden. Dat meldt Alfacam in een persbericht.Alfacam is er niet in geslaagd een investeerder te vinden. Enkel als de banken de televisiedienstengroep uit Lint nog uitstel willen geven van betaling en van cash willen voorzien, kan een faillissement nog afgewend worden. In dat geval kan de rechtbank een curator aanstellen om een oplossing te vinden. De onderhandelingen met het Indiase Hinduja zijn volledig afgesprongen, verduidelijkt Alfacam-woordvoerder Julien Tilkens. Eind maart raakte al bekend dat de onderhandelingen 'moeizaam' verliepenEr werd de laatste dagen nog met andere partijen gepraat, maar ook dat leverde geen structurele oplossing op. Die andere investeerders zijn volgens Tilkens wel nog steeds geïnteresseerd. Alfacam telt 120 werknemers en verzorgt onder meer uitzendingen van grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen en de wereldbeker voetbal. Het nettoverlies van het mediabedrijf liep in 2012 op tot 21,9 miljoen euro, tegenover 13,8 miljoen euro verlies in 2011.De handel in het aandeel van Alfacam-aandeel op Euronext Brussel blijft tot nader order geschorst. (Belga/BO)