Alcopa, de holding rond de familie Moorkens, creëert een extra controlevehikel voor de familiale bestuurders/aandeelhouders. Alcopa doet onder meer de import en verkoop van Hyundai en Suzuki-motoren.

De 'Board of family shareholding' wordt enkel door familiale aandeelhouders bestuurd. Het orgaan moet advies geven aan de raad van bestuur van Alcopa, en de familiale aandeelhouders nauwer bij de onderneming betrekken.

De raad van bestuur van Alcopa wordt voorgezeten door de familiale ankerman Dominique Moorkens, maar telt in belangrijke mate onafhankelijke bestuurders zoals Pierre Alain De Smedt (VBO-voorzitter) of Bruno Colmant (ex-topman van Euronext). Ook Trends Manager van het Jaar 2006 Philippe Vlerick was bestuurder tot 2011.

Alcopa, de holding rond de familie Moorkens, creëert een extra controlevehikel voor de familiale bestuurders/aandeelhouders. Alcopa doet onder meer de import en verkoop van Hyundai en Suzuki-motoren.De 'Board of family shareholding' wordt enkel door familiale aandeelhouders bestuurd. Het orgaan moet advies geven aan de raad van bestuur van Alcopa, en de familiale aandeelhouders nauwer bij de onderneming betrekken. De raad van bestuur van Alcopa wordt voorgezeten door de familiale ankerman Dominique Moorkens, maar telt in belangrijke mate onafhankelijke bestuurders zoals Pierre Alain De Smedt (VBO-voorzitter) of Bruno Colmant (ex-topman van Euronext). Ook Trends Manager van het Jaar 2006 Philippe Vlerick was bestuurder tot 2011.