Het bedrijf wil ook meer financiële armslag verkrijgen door de uitgifte van 750 miljoen dollar (556 miljoen euro) aan obligaties, en via een nieuwe kredietlijn van 500 miljoen euro.

Alcatel-Lucent voert op dit moment een herstructureringsplan door dat het bedrijf uit de rode cijfers moet helpen. De komende jaren sneuvelen 10.000 van de in totaal 72.000 arbeidsplaatsen, werd een kleine maand geleden bekendgemaakt. Ook in België, waar Alcatel in totaal ongeveer 1.500 arbeidsplaatsen telt, verdwijnen enkele tientallen functies.

Het technologiebedrijf rekent er ook op wat kapitaal te verwerven door de verkoop van onderdelen. (Belga/BO)

Het bedrijf wil ook meer financiële armslag verkrijgen door de uitgifte van 750 miljoen dollar (556 miljoen euro) aan obligaties, en via een nieuwe kredietlijn van 500 miljoen euro. Alcatel-Lucent voert op dit moment een herstructureringsplan door dat het bedrijf uit de rode cijfers moet helpen. De komende jaren sneuvelen 10.000 van de in totaal 72.000 arbeidsplaatsen, werd een kleine maand geleden bekendgemaakt. Ook in België, waar Alcatel in totaal ongeveer 1.500 arbeidsplaatsen telt, verdwijnen enkele tientallen functies. Het technologiebedrijf rekent er ook op wat kapitaal te verwerven door de verkoop van onderdelen. (Belga/BO)