Alcatel-Lucent zoekt in de eerste plaats ingenieurs en softwareontwikkelaars die zullen werken aan supersnelle breedbandtechnologie.

Het bedrijf beschikt in België over vestigingen in Antwerpen en Gosselies, met ongeveer 1.300 werknemers.

De zoektocht naar nieuwe werknemers is opmerkelijk, omdat het bedrijf vorig jaar nog door een stevige herstructurering geloodst werd, waarbij meer dan 200 banen sneuvelden.

Volgens een woordvoerder gaat het bedrijf zich voortaan op zijn kernactiviteiten richten: "Verschillende contracten zijn naar andere bedrijven verschoven en de werknemers zijn dikwijls mee verhuisd", luidt het.

De nieuwe werknemers zullen meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe breedbandtechnologie. Nu al pakt Alcatel-Lucent uit met een geslaagd experiment waarbij een recordbreedbandsnelheid van 10 Gigabit per seconde werd gehaald via klassieke koperlijnen, over een beperkte afstand weliswaar.

"Een groot stuk van dat onderzoek werd bij Bell Labs in Antwerpen uitgevoerd", zegt Stefaan Vanhastel, marketingverantwoordelijke van de divisie Fixed Networks van Alcatel-Lucent.

Door de nieuwe technologie worden snellere internetverbindingen via de bestaande kopernetwerken mogelijk. Zo kan het snelste internet ook binnengebracht worden in gebouwen waar geen glasvezelkabel ligt. Glasvezel kan tot aan de stoeprand, de muur of de kelder lopen, waarna het bestaande kopernetwerk de laatste meters overbrugt. Dat maakt het voor de operatoren goedkoper om de nieuwste technologie aan te bieden, en meer eindgebruikers zullen er sneller van kunnen genieten. "België is nu al een van de beste landen voor breedbandinternet, onder meer dankzij de innovaties in Antwerpen", zegt Vanhastel. (Belga/BO)

Alcatel-Lucent zoekt in de eerste plaats ingenieurs en softwareontwikkelaars die zullen werken aan supersnelle breedbandtechnologie. Het bedrijf beschikt in België over vestigingen in Antwerpen en Gosselies, met ongeveer 1.300 werknemers. De zoektocht naar nieuwe werknemers is opmerkelijk, omdat het bedrijf vorig jaar nog door een stevige herstructurering geloodst werd, waarbij meer dan 200 banen sneuvelden. Volgens een woordvoerder gaat het bedrijf zich voortaan op zijn kernactiviteiten richten: "Verschillende contracten zijn naar andere bedrijven verschoven en de werknemers zijn dikwijls mee verhuisd", luidt het.De nieuwe werknemers zullen meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe breedbandtechnologie. Nu al pakt Alcatel-Lucent uit met een geslaagd experiment waarbij een recordbreedbandsnelheid van 10 Gigabit per seconde werd gehaald via klassieke koperlijnen, over een beperkte afstand weliswaar. "Een groot stuk van dat onderzoek werd bij Bell Labs in Antwerpen uitgevoerd", zegt Stefaan Vanhastel, marketingverantwoordelijke van de divisie Fixed Networks van Alcatel-Lucent. Door de nieuwe technologie worden snellere internetverbindingen via de bestaande kopernetwerken mogelijk. Zo kan het snelste internet ook binnengebracht worden in gebouwen waar geen glasvezelkabel ligt. Glasvezel kan tot aan de stoeprand, de muur of de kelder lopen, waarna het bestaande kopernetwerk de laatste meters overbrugt. Dat maakt het voor de operatoren goedkoper om de nieuwste technologie aan te bieden, en meer eindgebruikers zullen er sneller van kunnen genieten. "België is nu al een van de beste landen voor breedbandinternet, onder meer dankzij de innovaties in Antwerpen", zegt Vanhastel. (Belga/BO)