In Europa, het Midden-Oosten en Afrika sneuvelen 4.100 banen. In
Frankrijk alleen al gaat het om 900 banen. In Azië verliezen 3.800 werknemers hun baan, in Noord- en Zuid-Amerika 2.100.

Omgerekend knipt Alcatel-Lucent 14 procent van het wereldwijde personeelsbestand weg. De telecomreus telt op dit moment 72.000 werknemers.

Met de herstructurering wil de producent van netwerk- en communicatieapparatuur snijden in de vaste kosten om de rendabiliteit op te krikken. Vorig jaar boekte de groep nog een verlies van 1,3 miljard euro.

Concreet wil Alcatel-Lucent één miljard euro besparen tegen 2015, wat overeenstemt met 15 procent van de vaste kosten. De telecomreus gaat minder geld spenderen aan onderzoek naar bestaande technologieën, en meer aan technologieën van de 'volgende generatie'.

Alcatel - Lucent wordt door de afslankingskuur mogelijk aantrekkelijker voor potentiële overnemers. Een van die overnemers kan Nokia zijn, die via Nokia Netwerk Solutions (NSN) eerder al interesse zou hebben laten blijken om de 'wireless-afdeling' van Alcatel-Lucent in te lijven.

Beleggers weten de herstructureringsronde te waarderen en sturen het aandeel op Euronext Paijs rond de middag 1,63 procent hoger tot 2,94 euro.

Dinsdag vond bij Alcatel-Lucent een Europese ondernemingsraad plaats. Wat de herstructurering betekent voor België is nog niet duidelijk. Bij Alcatel-Lucent in Antwerpen en Namen werken meer dan 1.500 mensen, van wie het grootste deel in Antwerpen. Woensdag vindt in Antwerpen een bijzondere ondernemingsraad plaats, melden de bonden. (Belga/Bloomberg/BO)

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika sneuvelen 4.100 banen. In Frankrijk alleen al gaat het om 900 banen. In Azië verliezen 3.800 werknemers hun baan, in Noord- en Zuid-Amerika 2.100. Omgerekend knipt Alcatel-Lucent 14 procent van het wereldwijde personeelsbestand weg. De telecomreus telt op dit moment 72.000 werknemers. Met de herstructurering wil de producent van netwerk- en communicatieapparatuur snijden in de vaste kosten om de rendabiliteit op te krikken. Vorig jaar boekte de groep nog een verlies van 1,3 miljard euro. Concreet wil Alcatel-Lucent één miljard euro besparen tegen 2015, wat overeenstemt met 15 procent van de vaste kosten. De telecomreus gaat minder geld spenderen aan onderzoek naar bestaande technologieën, en meer aan technologieën van de 'volgende generatie'. Alcatel - Lucent wordt door de afslankingskuur mogelijk aantrekkelijker voor potentiële overnemers. Een van die overnemers kan Nokia zijn, die via Nokia Netwerk Solutions (NSN) eerder al interesse zou hebben laten blijken om de 'wireless-afdeling' van Alcatel-Lucent in te lijven.Beleggers weten de herstructureringsronde te waarderen en sturen het aandeel op Euronext Paijs rond de middag 1,63 procent hoger tot 2,94 euro.Dinsdag vond bij Alcatel-Lucent een Europese ondernemingsraad plaats. Wat de herstructurering betekent voor België is nog niet duidelijk. Bij Alcatel-Lucent in Antwerpen en Namen werken meer dan 1.500 mensen, van wie het grootste deel in Antwerpen. Woensdag vindt in Antwerpen een bijzondere ondernemingsraad plaats, melden de bonden. (Belga/Bloomberg/BO)