Volgens de website van De Tijd, die zich baseert op een bericht van Le Monde, wordt er tegen juni 2012 een nieuwe Franse bank voor de lokale autoriteiten opgericht, onder gezamenlijk beheer van de staatsholding CDC en de Banque Postale.

De Belgische Dexia-activiteiten werden in oktober 2011 genationaliseerd. Aan Franse kant werd er onderhandeld met de Franse Postbank en CDC, maar het oorspronkelijke voorstel dat daarbij op tafel lag stootte op kritiek van CDC. CDC verzette zich tegen het feit dat het 65 procent in handen zou krijgen van Dexma, de Franse tak die voor 77 miljard euro aan leningen aan lokale overheden heeft uitstaan.

CDC wilde die blootstelling verminderd zien, en zou nu zijn zin krijgen. Volgens Le Monde zal CDC nog slechts voor 35 procent aandeelhouder worden van Dexma, terwijl de Franse staat een rechtstreekse participatie van 25 procent zal nemen. De Banque Postale krijgt een belang van 5 procent, net zoals in de oorspronkelijke overeenkomst, aldus De Tijd. De resterende 35 procent blijven in handen van het beursgenoteerde Dexia holding.

Op de Bel20 van Euronext Brussel noteerde het Dexia-aandeel 7,37 procent hoger tot 0,34 euro. (BO/Belga)

Volgens de website van De Tijd, die zich baseert op een bericht van Le Monde, wordt er tegen juni 2012 een nieuwe Franse bank voor de lokale autoriteiten opgericht, onder gezamenlijk beheer van de staatsholding CDC en de Banque Postale. De Belgische Dexia-activiteiten werden in oktober 2011 genationaliseerd. Aan Franse kant werd er onderhandeld met de Franse Postbank en CDC, maar het oorspronkelijke voorstel dat daarbij op tafel lag stootte op kritiek van CDC. CDC verzette zich tegen het feit dat het 65 procent in handen zou krijgen van Dexma, de Franse tak die voor 77 miljard euro aan leningen aan lokale overheden heeft uitstaan. CDC wilde die blootstelling verminderd zien, en zou nu zijn zin krijgen. Volgens Le Monde zal CDC nog slechts voor 35 procent aandeelhouder worden van Dexma, terwijl de Franse staat een rechtstreekse participatie van 25 procent zal nemen. De Banque Postale krijgt een belang van 5 procent, net zoals in de oorspronkelijke overeenkomst, aldus De Tijd. De resterende 35 procent blijven in handen van het beursgenoteerde Dexia holding. Op de Bel20 van Euronext Brussel noteerde het Dexia-aandeel 7,37 procent hoger tot 0,34 euro. (BO/Belga)