Het ondertekende akkoord geeft de bonden de definitieve zekerheid dat werknemers die voor 30 april vrijwillig vertrekken in mindering worden gebracht van het totaal aantal jobs dat moet geschrapt worden. Ze zullen ook dezelfde voorwaarden kunnen genieten als zij die met een gedwongen ontslag af te rekenen krijgen, aldus de vakbond.

Aangezien bonden en directie tijdens een ondernemingsraad halfweg maart al een 'officieus' akkoord bereikten over het vrijwillig vertrek - en werkzekerheid tot 1 mei - blijkt het ondertekende akkoord van vandaag slechts een formaliteit. Volgens vakbondsman Maeseele is mogelijke twijfel over die overeenkomst nu weggewerkt door de ondertekening ervan.

Bekaert maakte begin februari een herstructurering bekend waardoor 609 banen in de vestigingen in Zwevegem, Deerlijk, Aalter en Ingelmunster op de tocht kwamen te staan.

De staaldraadproducent zag zich genoodzaakt te herstructureren als gevolg van 'plotse en onomkeerbare veranderingen in de markt van ondermeer zaagdraad - een populaire toepassing in de sector van de zonnepanelen', luidde het.

Sindsdien onderhandelen vakbonden en directie over een sociaal plan. Op maandag 16 en dinsdag 17 april worden de onderhandelingen bij Bekaert voortgezet. Het sociaal plan zou uiterlijk 30 april worden afgerond. (Belga/BO)

Het ondertekende akkoord geeft de bonden de definitieve zekerheid dat werknemers die voor 30 april vrijwillig vertrekken in mindering worden gebracht van het totaal aantal jobs dat moet geschrapt worden. Ze zullen ook dezelfde voorwaarden kunnen genieten als zij die met een gedwongen ontslag af te rekenen krijgen, aldus de vakbond.Aangezien bonden en directie tijdens een ondernemingsraad halfweg maart al een 'officieus' akkoord bereikten over het vrijwillig vertrek - en werkzekerheid tot 1 mei - blijkt het ondertekende akkoord van vandaag slechts een formaliteit. Volgens vakbondsman Maeseele is mogelijke twijfel over die overeenkomst nu weggewerkt door de ondertekening ervan.Bekaert maakte begin februari een herstructurering bekend waardoor 609 banen in de vestigingen in Zwevegem, Deerlijk, Aalter en Ingelmunster op de tocht kwamen te staan. De staaldraadproducent zag zich genoodzaakt te herstructureren als gevolg van 'plotse en onomkeerbare veranderingen in de markt van ondermeer zaagdraad - een populaire toepassing in de sector van de zonnepanelen', luidde het.Sindsdien onderhandelen vakbonden en directie over een sociaal plan. Op maandag 16 en dinsdag 17 april worden de onderhandelingen bij Bekaert voortgezet. Het sociaal plan zou uiterlijk 30 april worden afgerond. (Belga/BO)