Daarbij zal Lufthansa enkele landingsrechten (slots) in Frankfurt en München afstaan, zo heeft het Duitse persagentschap dpa vrijdagavond vernomen uit regeringsbronnen.

Het compromis bestaat er in dat de luchtvaartmaatschappij in totaal acht vliegtuigen en de 24 daarbij behorende slots afstaat.

In een mededeling laat Lufthansa vrijdagnacht weten dat het bedrijf het compromis dat werd onderhandeld tussen Berlijn en de Europese Commissie aanvaardt.

Voor Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, ligt in Berlijn een groot steunpakket klaar. De overheid zou voor 6 miljard euro een belang van 20 procent in het kapitaal nemen en ook garant staan voor een lening van 3 miljard euro. De Commissie eiste in ruil dat Lufthansa slots op de luchthavens van Frankfurt en München opgeeft. Dat zagen de aandeelhouders echter niet zitten.

De uitkomst van de onderhandelingen is ook van belang voor Brussels Airlines. Ook in België lopen er gesprekken over steun door de overheid.

Daarbij zal Lufthansa enkele landingsrechten (slots) in Frankfurt en München afstaan, zo heeft het Duitse persagentschap dpa vrijdagavond vernomen uit regeringsbronnen. Het compromis bestaat er in dat de luchtvaartmaatschappij in totaal acht vliegtuigen en de 24 daarbij behorende slots afstaat. In een mededeling laat Lufthansa vrijdagnacht weten dat het bedrijf het compromis dat werd onderhandeld tussen Berlijn en de Europese Commissie aanvaardt. Voor Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, ligt in Berlijn een groot steunpakket klaar. De overheid zou voor 6 miljard euro een belang van 20 procent in het kapitaal nemen en ook garant staan voor een lening van 3 miljard euro. De Commissie eiste in ruil dat Lufthansa slots op de luchthavens van Frankfurt en München opgeeft. Dat zagen de aandeelhouders echter niet zitten. De uitkomst van de onderhandelingen is ook van belang voor Brussels Airlines. Ook in België lopen er gesprekken over steun door de overheid.