Het akkoord komt er na een week onderhandelen tussen de drie partijen. De laatste drie knelpunten in de onderhandelingen over het industrieel plan konden deze voormiddag weggewerkt worden. Het ontwerpakkoord wordt deze namiddag voorgesteld tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

ArcelorMittal kondigde begin dit jaar de intentie tot sluiting van grote delen van de koude lijn in Luik aan. Daardoor zouden 1.300 banen verloren gaan. In 2011 besliste het bedrijf al om de hoogovens in Luik te sluiten. (Belga/KVDA)

Het akkoord komt er na een week onderhandelen tussen de drie partijen. De laatste drie knelpunten in de onderhandelingen over het industrieel plan konden deze voormiddag weggewerkt worden. Het ontwerpakkoord wordt deze namiddag voorgesteld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. ArcelorMittal kondigde begin dit jaar de intentie tot sluiting van grote delen van de koude lijn in Luik aan. Daardoor zouden 1.300 banen verloren gaan. In 2011 besliste het bedrijf al om de hoogovens in Luik te sluiten. (Belga/KVDA)