In het afgelopen boekjaar leed Ajax een nettoverlies van 22,8 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 3,4 miljoen euro een jaar geleden. Dat maakte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland donderdag bekend.

De slechte resultaten leggen een sportieve druk op de club om via deelname aan de Champions League extra inkomsten te genereren voor het nieuwe boekjaar.

Ajax stelt voor geen dividend aan de aandeelhouders uit te keren. De directie wil het negatieve resultaat aan de reserves onttrekken. De omzet steeg met 2,3 miljoen euro tot 69,5 miljoen euro.

De voetbalclub verwacht dat in het huidige boekjaar een forse verbetering van het resultaat zal optreden. Er zal echter nog geen operationele winst geboekt worden, denkt het bestuur. Het operationeel resultaat van Ajax zakte verder van -12,9 miljoen euro tot -13,1 miljoen euro.

Behalve de deelname aan de Champions League, kunnen transferresultaten er in 2010-2011 verder toe leiden dat het boekjaar met een positief nettoresultaat wordt afgesloten.

In het afgelopen boekjaar leed Ajax een nettoverlies van 22,8 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 3,4 miljoen euro een jaar geleden. Dat maakte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland donderdag bekend. De slechte resultaten leggen een sportieve druk op de club om via deelname aan de Champions League extra inkomsten te genereren voor het nieuwe boekjaar. Ajax stelt voor geen dividend aan de aandeelhouders uit te keren. De directie wil het negatieve resultaat aan de reserves onttrekken. De omzet steeg met 2,3 miljoen euro tot 69,5 miljoen euro. De voetbalclub verwacht dat in het huidige boekjaar een forse verbetering van het resultaat zal optreden. Er zal echter nog geen operationele winst geboekt worden, denkt het bestuur. Het operationeel resultaat van Ajax zakte verder van -12,9 miljoen euro tot -13,1 miljoen euro. Behalve de deelname aan de Champions League, kunnen transferresultaten er in 2010-2011 verder toe leiden dat het boekjaar met een positief nettoresultaat wordt afgesloten.