Wolf PVG, het Duitse moederbedrijf van Airflo Europe, heeft beslist de productie volledig over te hevelen naar Duitsland. In Overpelt worden zakken voor stofzuigers gemaakt.

Volgens manager Kristof D'hont draait de vestiging in Overpelt nochtans "heel goed". "We hebben vorig jaar 10 procent meer omzet gehaald, goed voor zo'n 10 miljoen euro," luidt het.

Maar door de krimpende internationale markt, veroorzaakt door de toename van stofzuigers zonder zak en de harde concurrentie uit China, ziet de Duitse directie zich genoodzaakt in te grijpen. Er wordt bespaard als gevolg van de capaciteit die onderbenut blijft. Daardoor gaat Overpelt dicht, en wordt het volume overgeheveld naar Spenge in Duitsland.

Intussen werd de procedure van collectief ontslag volgens de wet- Renault opgestart. Volgende week start het sociaal overleg met de vakbonden. Er wordt een regeling uitgewerkt voor 26 arbeiders en 2 bedienden. Daarnaast zijn er ook nog 5 tijdelijke werknemers. Op dit moment blijft de productie draaien.

Wolf PVG, het Duitse moederbedrijf van Airflo Europe, heeft beslist de productie volledig over te hevelen naar Duitsland. In Overpelt worden zakken voor stofzuigers gemaakt. Volgens manager Kristof D'hont draait de vestiging in Overpelt nochtans "heel goed". "We hebben vorig jaar 10 procent meer omzet gehaald, goed voor zo'n 10 miljoen euro," luidt het.Maar door de krimpende internationale markt, veroorzaakt door de toename van stofzuigers zonder zak en de harde concurrentie uit China, ziet de Duitse directie zich genoodzaakt in te grijpen. Er wordt bespaard als gevolg van de capaciteit die onderbenut blijft. Daardoor gaat Overpelt dicht, en wordt het volume overgeheveld naar Spenge in Duitsland. Intussen werd de procedure van collectief ontslag volgens de wet- Renault opgestart. Volgende week start het sociaal overleg met de vakbonden. Er wordt een regeling uitgewerkt voor 26 arbeiders en 2 bedienden. Daarnaast zijn er ook nog 5 tijdelijke werknemers. Op dit moment blijft de productie draaien.