De fabriek is gepland in Mobile, in Alabama, schrijft The New York Times. Er zouden jaarlijks tientallen toestellen van het type A320 worden geproduceerd.

Made in America

Airbus rekent erop dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waarvan er veel een verouderde vloot hebben, meer geïnteresseerd zullen zijn in een Airbus A320 'made in America' dan in de 737 van Boeing.

Kosten drukken

Door in de VS te produceren, kan Airbus ook serieus de kosten drukken. Volgens de New York Times zal Airbus de plannen volgende week publiek maken. (Belga/TV)

De fabriek is gepland in Mobile, in Alabama, schrijft The New York Times. Er zouden jaarlijks tientallen toestellen van het type A320 worden geproduceerd.Made in America Airbus rekent erop dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, waarvan er veel een verouderde vloot hebben, meer geïnteresseerd zullen zijn in een Airbus A320 'made in America' dan in de 737 van Boeing.Kosten drukken Door in de VS te produceren, kan Airbus ook serieus de kosten drukken. Volgens de New York Times zal Airbus de plannen volgende week publiek maken. (Belga/TV)