Dat meldt het Amerikaanse nieuwsagentschap Reuters vrijdag, op gezag van ingewijden. Airbnb wil gebruikmaken van het onverwacht sterke herstel van de activiteiten, nadat de coronapandemie de toerismesector zwaar had getroffen.

Het bedrijf had in augustus bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijk een aanvraag ingediend van een beursgang in New York, zo liet Airbnb destijds weten. Het bedrijf wil de aanvraag in november publiek maken, net na de presidentsverkiezingen in de VS, en mikt op een beursintroductie (IPO) ergens in december, aldus de ingewijden. Zij willen anoniem blijven, aangezien de plannen privé zijn. De bronnen waarschuwen dat de timing kan veranderen en afhangt van de marktomstandigheden, in het bijzonder dan mogelijke volatiliteit door de verkiezingen.

Het bedrijf zou een waardering van meer dan 30 miljard dollar kunnen verkrijgen door de IPO, klinkt het. Dat is aanzienlijk meer dan de 18 miljard waarop Airbnb in april werd gewaardeerd toen het bedrijf 2 miljard aan leningen ophaalde bij investeerders. Daarvoor werd de waarde van de onderneming op 21 miljard dollar geschat.

De laatste tijd heeft Airbnb kunnen profiteren van de angst van veel reizigers om in grote hotels te verblijven tijdens de corona-uitbraak. In plaats daarvan kiezen ze liever voor een kleine accommodatie. In juli liet het bedrijf weten voor het eerst sinds begin maart boekingen voor meer dan 1 miljoen overnachtingen in één dag te hebben behaald.

Dat meldt het Amerikaanse nieuwsagentschap Reuters vrijdag, op gezag van ingewijden. Airbnb wil gebruikmaken van het onverwacht sterke herstel van de activiteiten, nadat de coronapandemie de toerismesector zwaar had getroffen.Het bedrijf had in augustus bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC vertrouwelijk een aanvraag ingediend van een beursgang in New York, zo liet Airbnb destijds weten. Het bedrijf wil de aanvraag in november publiek maken, net na de presidentsverkiezingen in de VS, en mikt op een beursintroductie (IPO) ergens in december, aldus de ingewijden. Zij willen anoniem blijven, aangezien de plannen privé zijn. De bronnen waarschuwen dat de timing kan veranderen en afhangt van de marktomstandigheden, in het bijzonder dan mogelijke volatiliteit door de verkiezingen. Het bedrijf zou een waardering van meer dan 30 miljard dollar kunnen verkrijgen door de IPO, klinkt het. Dat is aanzienlijk meer dan de 18 miljard waarop Airbnb in april werd gewaardeerd toen het bedrijf 2 miljard aan leningen ophaalde bij investeerders. Daarvoor werd de waarde van de onderneming op 21 miljard dollar geschat. De laatste tijd heeft Airbnb kunnen profiteren van de angst van veel reizigers om in grote hotels te verblijven tijdens de corona-uitbraak. In plaats daarvan kiezen ze liever voor een kleine accommodatie. In juli liet het bedrijf weten voor het eerst sinds begin maart boekingen voor meer dan 1 miljoen overnachtingen in één dag te hebben behaald.