Dat schrijft De Tijd.

Van april vorig jaar tot en met maart dit jaar boekten 454.000 gasten een adresje in ons land, goed voor 1,3 miljoen overnachtingen. "Zowel in het aanbod, in het aantal gasten als in het aantal overnachtingen zagen we een verdubbeling", zegt de Belgische topman Philippe Coulon.

Het bedrijf uit Silicon Valley groeide in enkele jaren tijd uit tot een van de grootste spelers in de Belgische toeristische sector. België telde vorig jaar 32 miljoen toeristische overnachtingen in hotels, B&B's en campings. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

Vooral Brussel

Met 1,3 miljoen overnachtingen via Airbnb begint de markt voor particuliere kamerverhuur een serieuze concurrent te worden voor de traditionele hotelsector.

Brussel is met 6.200 overnachtingsplekken goed voor bijna de helft van het Belgische Airbnb-aanbod.

Door de aanslagen in Parijs in november, de daaropvolgende Brusselse lockdown en de aanslagen van 22 maart in de hoofdstad viel het toerisme terug. Ook Airbnb voelde telkens de impact, maar de tijdelijke terugval verdween in het niet bij de spectaculaire stijging op jaarbasis.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Van april vorig jaar tot en met maart dit jaar boekten 454.000 gasten een adresje in ons land, goed voor 1,3 miljoen overnachtingen. "Zowel in het aanbod, in het aantal gasten als in het aantal overnachtingen zagen we een verdubbeling", zegt de Belgische topman Philippe Coulon.Het bedrijf uit Silicon Valley groeide in enkele jaren tijd uit tot een van de grootste spelers in de Belgische toeristische sector. België telde vorig jaar 32 miljoen toeristische overnachtingen in hotels, B&B's en campings. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Met 1,3 miljoen overnachtingen via Airbnb begint de markt voor particuliere kamerverhuur een serieuze concurrent te worden voor de traditionele hotelsector. Brussel is met 6.200 overnachtingsplekken goed voor bijna de helft van het Belgische Airbnb-aanbod. Door de aanslagen in Parijs in november, de daaropvolgende Brusselse lockdown en de aanslagen van 22 maart in de hoofdstad viel het toerisme terug. Ook Airbnb voelde telkens de impact, maar de tijdelijke terugval verdween in het niet bij de spectaculaire stijging op jaarbasis.(Belga/RR)