Een woordvoerder van Air France sprak het bericht tegen. Hij zei tegen persbureau Bloomberg dat het te vroeg is om te speculeren op verdere ingrepen. De Franse zustermaatschappij van KLM schrapte de afgelopen jaren al bijna 8000 banen in een poging de kosten omlaag te brengen en de concurrentiepositie te verbeteren.

De resultaten zijn door die ingrepen wel verbeterd, maar met name de arbeidskosten blijven te zwaar op de begroting drukken, terwijl de concurrentie alleen maar heviger is geworden. Moederbedrijf Air France-KLM gaf medio december voor de derde keer in een halfjaar tijd een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft meer last dan het al had voorzien van de toegenomen concurrentie op met name lange routes.

Ook de nasleep van een pilotenstaking die Air France in september dwong twee weken lag op halve kracht te vliegen, kost meer geld dan eerder was begroot. Het bedrijf gaf destijds aan dat aanvullende kostenbesparingen moeten worden gevonden, maar wilde daar nog geen details over geven.

KLM kondigde eind november aan dat het de komende vijf jaar 700 miljoen euro gaat bezuinigen, eveneens zonder in detail te treden. Berichten over massaontslagen sprak de Nederlandse luchtvaartmaatschappij evenwel met klem tegen. Air France heeft tot dusver geen concreet besparingsdoel genoemd.

(Belga)

Een woordvoerder van Air France sprak het bericht tegen. Hij zei tegen persbureau Bloomberg dat het te vroeg is om te speculeren op verdere ingrepen. De Franse zustermaatschappij van KLM schrapte de afgelopen jaren al bijna 8000 banen in een poging de kosten omlaag te brengen en de concurrentiepositie te verbeteren. De resultaten zijn door die ingrepen wel verbeterd, maar met name de arbeidskosten blijven te zwaar op de begroting drukken, terwijl de concurrentie alleen maar heviger is geworden. Moederbedrijf Air France-KLM gaf medio december voor de derde keer in een halfjaar tijd een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft meer last dan het al had voorzien van de toegenomen concurrentie op met name lange routes. Ook de nasleep van een pilotenstaking die Air France in september dwong twee weken lag op halve kracht te vliegen, kost meer geld dan eerder was begroot. Het bedrijf gaf destijds aan dat aanvullende kostenbesparingen moeten worden gevonden, maar wilde daar nog geen details over geven. KLM kondigde eind november aan dat het de komende vijf jaar 700 miljoen euro gaat bezuinigen, eveneens zonder in detail te treden. Berichten over massaontslagen sprak de Nederlandse luchtvaartmaatschappij evenwel met klem tegen. Air France heeft tot dusver geen concreet besparingsdoel genoemd.(Belga)