Oostende trekt een belangrijke nieuwe investering aan in zijn achterhaven. De recyclagegroep AIM Europe bouwt er een recyclagefabriek op de industriezone Plassendale 1.

AIM, een joint venture van het Canadese American Iron & Metal en het West-Vlaamse Waste Management, investeert 12 miljoen euro op een site van 32.000 vierkante meter, met een optie voor nog eens 30.000 vierkante meter. In een eerste fase is sprake van vijftien nieuwe jobs, maar dat aantal zou snel kunnen groeien.

AIM, een grote speler op de Noord-Amerikaanse markt, bouwt voor de eerste maal een recyclagefabriek in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in de recyclage van gemengde non-ferrometalen zoals koper, lood, aluminium, zink of brons. Het eindproduct wordt zo goed als uitsluitend in Azië verkocht.

K.C.

Oostende trekt een belangrijke nieuwe investering aan in zijn achterhaven. De recyclagegroep AIM Europe bouwt er een recyclagefabriek op de industriezone Plassendale 1. AIM, een joint venture van het Canadese American Iron & Metal en het West-Vlaamse Waste Management, investeert 12 miljoen euro op een site van 32.000 vierkante meter, met een optie voor nog eens 30.000 vierkante meter. In een eerste fase is sprake van vijftien nieuwe jobs, maar dat aantal zou snel kunnen groeien.AIM, een grote speler op de Noord-Amerikaanse markt, bouwt voor de eerste maal een recyclagefabriek in Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in de recyclage van gemengde non-ferrometalen zoals koper, lood, aluminium, zink of brons. Het eindproduct wordt zo goed als uitsluitend in Azië verkocht. K.C.