Het Nederlandse concern Ahold, eigenaar van prijsbreker Albert Heijn, wil de komende vijf jaar minstens 50 supermarkten openen in België. Daardoor worden 2.500 banen gecreëerd tegen 2016. Dat maakte Ahold maandag bekend. Albert Heijn is al met twee winkels actief in ons land, in Brasschaat en Stabroek. In oktober kondigde Ahold aan dat het in 2012 acht nieuwe winkels opent in heel Vlaanderen, wat 500 jobs moet opleveren.

Vlaanderen
Maandag raakte bekend dat het de bedoeling is tegen Kerstmis 2016 minstens 50 supermarkten open te hebben. Volgens woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn zal dit zowel onder franchise als met eigen winkels gebeuren. Het is de bedoeling aan een tempo van tien winkelopeningen per jaar te werken. Aan een ratio van zowat 50 werknemers per winkel, betekent dit dat zowat 2.500 banen zullen worden gecreëerd tegen 2016.

Albert Heijn wil zich niet beperken tot Antwerpen, maar ook in andere delen van Vlaanderen supermarkten openen, aldus de woordvoerder. Albert Heijn heeft geen plannen om winkels te openen in Brussel of Wallonië.

Laag geprijsdAlbert Heijn zal het Nederlandse prijsniveau in België hanteren, wat betekent dat ze laag geprijsd zullen zijn. "We zullen werken met Hollandse prijzen, Belgische kwaliteit en vriendelijke service", stelt de woordvoerder. (Belga/KVDA)

Het Nederlandse concern Ahold, eigenaar van prijsbreker Albert Heijn, wil de komende vijf jaar minstens 50 supermarkten openen in België. Daardoor worden 2.500 banen gecreëerd tegen 2016. Dat maakte Ahold maandag bekend. Albert Heijn is al met twee winkels actief in ons land, in Brasschaat en Stabroek. In oktober kondigde Ahold aan dat het in 2012 acht nieuwe winkels opent in heel Vlaanderen, wat 500 jobs moet opleveren.Vlaanderen Maandag raakte bekend dat het de bedoeling is tegen Kerstmis 2016 minstens 50 supermarkten open te hebben. Volgens woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn zal dit zowel onder franchise als met eigen winkels gebeuren. Het is de bedoeling aan een tempo van tien winkelopeningen per jaar te werken. Aan een ratio van zowat 50 werknemers per winkel, betekent dit dat zowat 2.500 banen zullen worden gecreëerd tegen 2016. Albert Heijn wil zich niet beperken tot Antwerpen, maar ook in andere delen van Vlaanderen supermarkten openen, aldus de woordvoerder. Albert Heijn heeft geen plannen om winkels te openen in Brussel of Wallonië. Laag geprijsdAlbert Heijn zal het Nederlandse prijsniveau in België hanteren, wat betekent dat ze laag geprijsd zullen zijn. "We zullen werken met Hollandse prijzen, Belgische kwaliteit en vriendelijke service", stelt de woordvoerder. (Belga/KVDA)