De tweede Albert Heijn komt - net als de eerste - in de regio Antwerpen. Ahold-topman Dick Boer verklaarde dinsdag tijdens een telefonische conferentie dat de eerste Albert Heijn in België goed gestart is. Concrete cijfers over de winkel in Brasschaat, die halfweg maart de deuren opende, gaf de topman evenwel niet.

De beslissing om een tweede winkel te openen, komt niet als een verrassing. In de aanloop naar de opening van de eerste Albert Heijn (in Brasschaat) luidde het dat tweehonderd vestigingen op termijn in België "mooi zou zijn".

Meer winst ondanks inflatie

Ahold is er het tweede kwartaal in geslaagd de winst en omzet te verhogen ondanks sterk stijgende grondstoffenprijzen. De omzet klokte af op 9,3 miljard euro, een stijging met 5,9 procent tegenover dezelfde periode 2011. De operationele winst bedroeg 444 miljoen euro en de nettowinst 291 miljoen euro. In Nederland werd de oplopende inflatie niet volledig doorverrekend aan de klant, wat een negatieve invloed had op de winstmarge. In de Verenigde Staten bleven omzet en winstmarge op peil, maar ook daar zijn de klanten "sterk gericht op promoties" en blijven de grondstoffenprijzen stijgen.

(Belga)

De tweede Albert Heijn komt - net als de eerste - in de regio Antwerpen. Ahold-topman Dick Boer verklaarde dinsdag tijdens een telefonische conferentie dat de eerste Albert Heijn in België goed gestart is. Concrete cijfers over de winkel in Brasschaat, die halfweg maart de deuren opende, gaf de topman evenwel niet.De beslissing om een tweede winkel te openen, komt niet als een verrassing. In de aanloop naar de opening van de eerste Albert Heijn (in Brasschaat) luidde het dat tweehonderd vestigingen op termijn in België "mooi zou zijn".Meer winst ondanks inflatieAhold is er het tweede kwartaal in geslaagd de winst en omzet te verhogen ondanks sterk stijgende grondstoffenprijzen. De omzet klokte af op 9,3 miljard euro, een stijging met 5,9 procent tegenover dezelfde periode 2011. De operationele winst bedroeg 444 miljoen euro en de nettowinst 291 miljoen euro. In Nederland werd de oplopende inflatie niet volledig doorverrekend aan de klant, wat een negatieve invloed had op de winstmarge. In de Verenigde Staten bleven omzet en winstmarge op peil, maar ook daar zijn de klanten "sterk gericht op promoties" en blijven de grondstoffenprijzen stijgen. (Belga)