Ruim een jaar geleden kondigden beide supermarktketens aan dat ze gingen fuseren. Dinsdag lieten ze nog verstaan dat de fusie eind juli kan worden afgerond.

Aangezien Delhaize en Ahold het leeuwendeel van hun omzet draaien in de VS, is de toestemming van de Amerikaanse mededingingswaakhond FTC noodzakelijk.

In maart sijpelde door dat beide supermarktketens 83 winkels in de VS wilden verkopen. Het zijn er dus 86 geworden, aldus Ahold. In België, de enige andere markt waar sprake is van overlapping, is de nationale toezichthouder al onder voorwaarden akkoord gegaan.

Ahold moet in ons land acht winkels verkopen, Delhaize vijf. Ahold en Delhaize voeren de nu aangekondigde verkoop alleen uit als ze daadwerkelijk mogen fuseren.

De concerns herhaalden donderdag dat ze erop rekenen dat de fusie nog deze maand kan worden afgerond. (Belga/BO)

Ruim een jaar geleden kondigden beide supermarktketens aan dat ze gingen fuseren. Dinsdag lieten ze nog verstaan dat de fusie eind juli kan worden afgerond. Aangezien Delhaize en Ahold het leeuwendeel van hun omzet draaien in de VS, is de toestemming van de Amerikaanse mededingingswaakhond FTC noodzakelijk. In maart sijpelde door dat beide supermarktketens 83 winkels in de VS wilden verkopen. Het zijn er dus 86 geworden, aldus Ahold. In België, de enige andere markt waar sprake is van overlapping, is de nationale toezichthouder al onder voorwaarden akkoord gegaan. Ahold moet in ons land acht winkels verkopen, Delhaize vijf. Ahold en Delhaize voeren de nu aangekondigde verkoop alleen uit als ze daadwerkelijk mogen fuseren. De concerns herhaalden donderdag dat ze erop rekenen dat de fusie nog deze maand kan worden afgerond. (Belga/BO)