De beeldverwerkingsgroep uit Mortsel realiseert zo een van voornaamste doelstellingen voor 2015. Het bedrijf wil op termijn naar een omzet van 3 miljard euro groeien, zo blijkt dinsdag uit de cijfers voor het eerste kwartaal.

De omzet kwam in het openingskwartaal van 2015 net als een jaar eerder uit op 622 miljoen euro. "Onze kwartaalresultaten tonen aan dat we goed op weg zijn om de recent meegedeelde doelstellingen te halen. Samen met de zwakkere euro stelde de goede prestatie van onze groeimotoren ons in staat om de neerwaartse omzettrend te stoppen", dixit CEO Christian Reinaudo.

Externe groei

"Dit versterkt ons geloof dat we erin zullen slagen om - gesteund door nauwkeurig uitgezochte overnames - onze omzet op middellange termijn naar 3 miljard euro te doen groeien", vervolgt hij. Bij de bekendmaking van de jaarcijfers had het bedrijf reeds aangekondigd dat het dit jaar de omzetdaling wil ombuigen en dat het aan externe groei denkt.

Het bedrijf wil voorts de recurrente operationele kasstroom (EBITDA) in 2015 in de buurt van 10 procent van de omzet brengen. In het eerste kwartaal was dit met 43 miljoen euro 6,9 procent.

De aanhoudende omzetdaling werd stopgezet dankzij de inkjetactiviteiten bij Agfa Graphics en de medische beeldvorming bij Agfa HealthCare. Bij deze activiteiten was er een "aanzienlijke omzetgroei". Ook is er sprake van positieve wisselkoerseffecten. Al deze elementen vormden tegengewicht voor onder meer de voortdurende achteruitgang van de traditionele filmproducten.

De nettowinst ging van 1 naar 3 miljoen, de recurrente bedrijfswinst (EBIT) van 16 naar 28 miljoen euro.

Agfa Gevaert had destijds zwaar te lijden onder de overgang van analoge naar digitale fotografie. Uiteindelijk werd de divisie die filmrolletjes voor het grote publiek maakte, verkocht. Maar er zijn nog traditionele filmactiviteiten in het bedrijf, bijvoorbeeld voor medische beeldvorming. (Belga/NS)

De beeldverwerkingsgroep uit Mortsel realiseert zo een van voornaamste doelstellingen voor 2015. Het bedrijf wil op termijn naar een omzet van 3 miljard euro groeien, zo blijkt dinsdag uit de cijfers voor het eerste kwartaal.De omzet kwam in het openingskwartaal van 2015 net als een jaar eerder uit op 622 miljoen euro. "Onze kwartaalresultaten tonen aan dat we goed op weg zijn om de recent meegedeelde doelstellingen te halen. Samen met de zwakkere euro stelde de goede prestatie van onze groeimotoren ons in staat om de neerwaartse omzettrend te stoppen", dixit CEO Christian Reinaudo."Dit versterkt ons geloof dat we erin zullen slagen om - gesteund door nauwkeurig uitgezochte overnames - onze omzet op middellange termijn naar 3 miljard euro te doen groeien", vervolgt hij. Bij de bekendmaking van de jaarcijfers had het bedrijf reeds aangekondigd dat het dit jaar de omzetdaling wil ombuigen en dat het aan externe groei denkt. Het bedrijf wil voorts de recurrente operationele kasstroom (EBITDA) in 2015 in de buurt van 10 procent van de omzet brengen. In het eerste kwartaal was dit met 43 miljoen euro 6,9 procent.De aanhoudende omzetdaling werd stopgezet dankzij de inkjetactiviteiten bij Agfa Graphics en de medische beeldvorming bij Agfa HealthCare. Bij deze activiteiten was er een "aanzienlijke omzetgroei". Ook is er sprake van positieve wisselkoerseffecten. Al deze elementen vormden tegengewicht voor onder meer de voortdurende achteruitgang van de traditionele filmproducten. De nettowinst ging van 1 naar 3 miljoen, de recurrente bedrijfswinst (EBIT) van 16 naar 28 miljoen euro. Agfa Gevaert had destijds zwaar te lijden onder de overgang van analoge naar digitale fotografie. Uiteindelijk werd de divisie die filmrolletjes voor het grote publiek maakte, verkocht. Maar er zijn nog traditionele filmactiviteiten in het bedrijf, bijvoorbeeld voor medische beeldvorming. (Belga/NS)