Dat maakt de Mortselse Agfa-Gevaert groep donderdag bekend. Een verkoopsprijs werd niet bekendgemaakt.

Met deze overname verhoogt Agfa Graphics zijn omzet in de VS "substantieel" tot meer dan 500 miljoen dollar. De marginale EBIT-bijdrage zal vermoedelijk zeker overeenkomen met de globale 7 procent doelstelling van Agfa Graphics.

Agfa verwacht ook dat er sterke synergieën zullen ontstaan door de consolidatie van de verkoopafdelingen en een verlaging van de algemene beheerskosten.

De hoofdzetel van Pitman is gevestigd in Totowa, New Jersey. Het bedrijf telt 502 medewerkers verspreid over zestien locaties in de VS.

"Pitman's sterk distributienetwerk en brede portfolio van producten en systemen zal (...) veelbelovende groeimogelijkheden bieden in deze strategisch belangrijke regio. Eén blik op Pitman's uitgebreide catalogus volstaat om te begrijpen dat we onze actieradius gevoelig zullen uitbreiden," zegt Stefaan Vanhooren, topman van Agfa Graphics.

"Een van de belangrijkste beweegredenen voor deze beslissing was het feit dat we een unieke mogelijkheid hebben om onze inkjetactiviteiten aanzienlijk te doen groeien."

Dat maakt de Mortselse Agfa-Gevaert groep donderdag bekend. Een verkoopsprijs werd niet bekendgemaakt. Met deze overname verhoogt Agfa Graphics zijn omzet in de VS "substantieel" tot meer dan 500 miljoen dollar. De marginale EBIT-bijdrage zal vermoedelijk zeker overeenkomen met de globale 7 procent doelstelling van Agfa Graphics. Agfa verwacht ook dat er sterke synergieën zullen ontstaan door de consolidatie van de verkoopafdelingen en een verlaging van de algemene beheerskosten. De hoofdzetel van Pitman is gevestigd in Totowa, New Jersey. Het bedrijf telt 502 medewerkers verspreid over zestien locaties in de VS. "Pitman's sterk distributienetwerk en brede portfolio van producten en systemen zal (...) veelbelovende groeimogelijkheden bieden in deze strategisch belangrijke regio. Eén blik op Pitman's uitgebreide catalogus volstaat om te begrijpen dat we onze actieradius gevoelig zullen uitbreiden," zegt Stefaan Vanhooren, topman van Agfa Graphics. "Een van de belangrijkste beweegredenen voor deze beslissing was het feit dat we een unieke mogelijkheid hebben om onze inkjetactiviteiten aanzienlijk te doen groeien."