De winst per aandeel ligt met 0,22 euro onder de laagste prognose van de analisten, meldt het financiële persbureau Bloomberg. Die analisten gingen uit van een winst per aandeel van 0,36 euro. De omzet daalde het voorbije jaar met 3,7 procent tot 2,4 miljard euro.

Agfa wijt de daling aan wisselkoerseffecten en de achteruitgang van traditionele activiteiten. In het vierde kwartaal was er volgens het bedrijf een aanzienlijke verbetering.

De rendabiliteit van de groep werd aangetast door dure grondstoffen en kosten voor reorganisatie. De recurrente brutowinst (ebitda) zakte met ruim 16 procent tot 222 miljoen euro.

De winstmarge daalde van 10,4 procent tot 9,1 procent. Netto was er een effect van een eenmalige belastingkost van 25 miljoen euro, als gevolg van wijzigingen in de fiscale wetgeving in België en in de Verenigde Staten. De nettowinst zakte hierdoor met 43 procent tot 45 miljoen euro.

De winst per aandeel ligt met 0,22 euro onder de laagste prognose van de analisten, meldt het financiële persbureau Bloomberg. Die analisten gingen uit van een winst per aandeel van 0,36 euro. De omzet daalde het voorbije jaar met 3,7 procent tot 2,4 miljard euro. Agfa wijt de daling aan wisselkoerseffecten en de achteruitgang van traditionele activiteiten. In het vierde kwartaal was er volgens het bedrijf een aanzienlijke verbetering. De rendabiliteit van de groep werd aangetast door dure grondstoffen en kosten voor reorganisatie. De recurrente brutowinst (ebitda) zakte met ruim 16 procent tot 222 miljoen euro. De winstmarge daalde van 10,4 procent tot 9,1 procent. Netto was er een effect van een eenmalige belastingkost van 25 miljoen euro, als gevolg van wijzigingen in de fiscale wetgeving in België en in de Verenigde Staten. De nettowinst zakte hierdoor met 43 procent tot 45 miljoen euro.