Agfa-Gevaert geeft 42.962.760 aandelen uit aan een prijs van 3,45 euro per stuk of ongeveer een derde lager dan de huidige beurskoers. De kapitaalverhoging staat open voor de bestaande aandeelhouders, met een verhouding van één nieuw aandeel voor drie voorkeurrechten. De inschrijvingsperiode loopt vanaf 21 oktober tot en met 4 november, vanaf donderdag is ook het prospectus beschikbaar.

Het bedrijf beklemtoont woensdag dat het geld moet dienen om verdere groei-opportuniteiten te financieren en om zijn balans te versterken. De kapitaalverhoging zal niet gebruikt worden voor de betaling van pensioenverplichtingen, luidt het nog.

Agfa-Gevaert heeft naar verluidt meer dan 1 miljard euro pensioenverplichtingen buiten de balans staan.

Ook stellen CEO Christian Reinaudo en voorzitter Julien De Wilde dat "het niet de bedoeling is om in de toekomst nogmaals gebruik te maken van de machtiging" (die de aandeelhouders gaven voor een verhoging van het kapitaal, nvdr).

In mei zetten de aandeelhouders het licht op groen voor een mogelijke kapitaalverhoging van maximaal 140 miljoen euro. Maar toen de plannen vorige week in het Staatsblad verschenen, dumpten heel wat beleggers het aandeel uit vrees voor de verwatering.

Agfa-Gevaert geeft 42.962.760 aandelen uit aan een prijs van 3,45 euro per stuk of ongeveer een derde lager dan de huidige beurskoers. De kapitaalverhoging staat open voor de bestaande aandeelhouders, met een verhouding van één nieuw aandeel voor drie voorkeurrechten. De inschrijvingsperiode loopt vanaf 21 oktober tot en met 4 november, vanaf donderdag is ook het prospectus beschikbaar. Het bedrijf beklemtoont woensdag dat het geld moet dienen om verdere groei-opportuniteiten te financieren en om zijn balans te versterken. De kapitaalverhoging zal niet gebruikt worden voor de betaling van pensioenverplichtingen, luidt het nog. Agfa-Gevaert heeft naar verluidt meer dan 1 miljard euro pensioenverplichtingen buiten de balans staan. Ook stellen CEO Christian Reinaudo en voorzitter Julien De Wilde dat "het niet de bedoeling is om in de toekomst nogmaals gebruik te maken van de machtiging" (die de aandeelhouders gaven voor een verhoging van het kapitaal, nvdr). In mei zetten de aandeelhouders het licht op groen voor een mogelijke kapitaalverhoging van maximaal 140 miljoen euro. Maar toen de plannen vorige week in het Staatsblad verschenen, dumpten heel wat beleggers het aandeel uit vrees voor de verwatering.