Bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is een nieuw cao-voorstel opgesteld na een marathonvergadering met bonden en directie, onder leiding van een sociaal bemiddelaar. Ook dit voorstel zal met een referendum voorgelegd worden aan de arbeiders. Intussen kunnen dedienden vanaf vandaag opnieuw aan de slag kunnen, arbeiders vanaf woensdag.
Dat melden de sociale partners. Over het ontwerpakkoord zijn weinig details bekend.

Volgens vakbond ACV is het voorstel gebaseerd op het vorige, en daar is hij niet gelukkig mee: 'Er is gewerkt op verschillende domeinen. Er zijn op dezelfde basis als eerder bedragen bijgekomen', zegt ACV-vakbondsman Yves Van Antwerpen. 'Maar dit blijft een historische achteruitgang, waar ik niet tevreden mee kan zijn. We gaan er niet als grote overwinnaars uitkomen.'

Marathonvergadering

Sinds 15 uur maandagmiddag tot ruwweg 4 uur vanochtend zaten vakbonden en directie bij de sociaal bemiddelaar in Brussel voor een verzoeningspoging.

Het personeel zal wellicht in de komende dagen opnieuw over het voorstel kunnen stemmen. 'Het vorige referendum werd door de werkgever georganiseerd. Nu is afgesproken dat het ministerie dat zelf zal doen. Dat gebeurt mogelijk per brief. Een resultaat wordt volgende week verwacht', aldus de vakbondsman.

Werken

In afwachting van die uitslag kan er opnieuw gewerkt worden. De sociale partners hebben afgesproken dat bedienden vanaf vandaag opnieuw aan het werk kunnen gaan. Zij konden sinds donderdag niet meer binnen nadat de arbeiders hun stakingspiketten verstrengd hadden. Arbeiders zullen woensdagochtend aan de slag kunnen.

'Tegen dan is er wellicht meer duidelijkheid over de juiste aanpak van het referendum. En zolang dat loopt, wordt opgelegd om de acties op te schorten', aldus Van Antwerpen. (Belga/KVDA)

Bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is een nieuw cao-voorstel opgesteld na een marathonvergadering met bonden en directie, onder leiding van een sociaal bemiddelaar. Ook dit voorstel zal met een referendum voorgelegd worden aan de arbeiders. Intussen kunnen dedienden vanaf vandaag opnieuw aan de slag kunnen, arbeiders vanaf woensdag. Dat melden de sociale partners. Over het ontwerpakkoord zijn weinig details bekend. Volgens vakbond ACV is het voorstel gebaseerd op het vorige, en daar is hij niet gelukkig mee: 'Er is gewerkt op verschillende domeinen. Er zijn op dezelfde basis als eerder bedragen bijgekomen', zegt ACV-vakbondsman Yves Van Antwerpen. 'Maar dit blijft een historische achteruitgang, waar ik niet tevreden mee kan zijn. We gaan er niet als grote overwinnaars uitkomen.' Marathonvergadering Sinds 15 uur maandagmiddag tot ruwweg 4 uur vanochtend zaten vakbonden en directie bij de sociaal bemiddelaar in Brussel voor een verzoeningspoging. Het personeel zal wellicht in de komende dagen opnieuw over het voorstel kunnen stemmen. 'Het vorige referendum werd door de werkgever georganiseerd. Nu is afgesproken dat het ministerie dat zelf zal doen. Dat gebeurt mogelijk per brief. Een resultaat wordt volgende week verwacht', aldus de vakbondsman. Werken In afwachting van die uitslag kan er opnieuw gewerkt worden. De sociale partners hebben afgesproken dat bedienden vanaf vandaag opnieuw aan het werk kunnen gaan. Zij konden sinds donderdag niet meer binnen nadat de arbeiders hun stakingspiketten verstrengd hadden. Arbeiders zullen woensdagochtend aan de slag kunnen. 'Tegen dan is er wellicht meer duidelijkheid over de juiste aanpak van het referendum. En zolang dat loopt, wordt opgelegd om de acties op te schorten', aldus Van Antwerpen. (Belga/KVDA)