Dedalus wil naar verluidt 975 miljoen euro betalen voor de HealthCare IT-activiteiten van Agfa-Gevaert. Verwacht wordt dat de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond wordt, als beide partijen tot een overeenkomst komen.

De activiteiten van Agfa die worden verkocht zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten bevinden zich in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten - dat is de software voor de communicatie van medische beelden - met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland wordt verkocht.

Alles samen zijn de verkochte onderdelen goed voor een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro. Agfa-CEO Christian Reinaudo spreekt van een 'nieuwe mijlpaal' in het transformatieproces van de groep.

Dedalus is een Italiaanse groep actief in software voor de gezondheidszorg.

Dedalus wil naar verluidt 975 miljoen euro betalen voor de HealthCare IT-activiteiten van Agfa-Gevaert. Verwacht wordt dat de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond wordt, als beide partijen tot een overeenkomst komen. De activiteiten van Agfa die worden verkocht zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten bevinden zich in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten - dat is de software voor de communicatie van medische beelden - met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland wordt verkocht. Alles samen zijn de verkochte onderdelen goed voor een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro. Agfa-CEO Christian Reinaudo spreekt van een 'nieuwe mijlpaal' in het transformatieproces van de groep. Dedalus is een Italiaanse groep actief in software voor de gezondheidszorg.